,

Miliardarul clujean Ștefan Vuza: „Un partid să își asume sprijinirea industriei chimice”

Posted by

Omul de afaceri Ştefan Vuza, cel mai bogat clujean și preşedinte combinatului Chimcomplex, spune că pentru industria chimică bani sunt, cerere există, dar nu este un lider care să adune toţi jucătorii la masă.

Preşedintele Chimcomplex, unic producător în țară al substanţelor active biocide pe bază de clor şi hipoclorit de sodiu, cu 2.000 de angajaţi, afirmă că pentru dezvoltarea industriei chimice naţionale e necesar sprijinul guvernului şi munca în echipă a tuturor actorilor ce conturează acest sector de activitate, conform ZF.

„Am discutat cu mai  multe firme din sectorul chimic şi farmaceutic pentru a ne asocia. Urmează să depunem un proiect la Bruxelles, privind zona de dezinfectanţi şi substanţe active folosite în zona sanitară.

Piaţă există, cerere există, bani sunt – pot fi atraşi din zona bancară sau prin fonduri europene nerambursabile, antreprenori sunt. Ceea ce lipseşte este un liant, un lider care să ne adune pe toţi la masă şi un partid care să-şi asume politic sprijinirea domeniului chimic”, a spus Ştefan Vuza.

Grupul Serviciile Comerciale Române (SCR), controlat de Vuza, cuprinde 19 firme, printre care Chimcomplex Borzești, Uzuc Ploiești, Sinterom Cluj-Napoca, Caromet Caransebeş, Someş Dej.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *