, ,

Milionarul Dorel Goia construiește un bloc chiar în Parcul Central. Cum e posibil așa ceva

Posted by

Consiliul Local Cluj Napoca va dezbate în cadrul ședinței de vineri, construirea unui bloc de locuințe, într-o zonă exclusivă de case.

Blocul din Parcul Central construite de Dorel Goia
Blocul din Parcul Central construite de Dorel Goia

Este vorba despre zona Parcului Central din Cluj Napoca, vizavi de Lacul Chios.

Imobilul propus pentru construire are trei etaje, fiind amplasat pe strada Cardinal Iuliu Hossu 47-49, acolo unde există un alt imobil care trebuie demolat.

Zona în sine nu se pretează la construcția de blocuri, fiind și una foarte aglomerată din punct de vedere al traficului urban.

Cel care construiește blocul este potrivit unor surse deschise, milionarul clujean Dorel Goia, partener de afaceri cu Horia Ciorcilă, președintele Băncii Tansilvania.

Blocul din Parcul Central

Dorel Goia a suferit un accident vascular sever, în urma căruia a rămas cu urmări serioase. Cu toate astea, apetitul pentru afaceri nu i s-a diminuat absolut deloc.

Blocul propus pentru construcție va avea subsol, parter, două etaje și un al treilea retras. În total, clădirea va avea 2.196 metri pătrați construiți, potrivit datelor publice.

“Se află într-o zona funcţională mixtă incluzând locuire individuală de tip urban (tradiţional), semicolectivă şi colectivă, activităţi administrative, de administrarea afacerilor, financiar-bancare, comerciale (terţiare), culturale, de învăţământ, de sănătate, de turism. Clădirea propusă va avea următoarele funcțiuni: subsol – garaj auto, anexe tehnice; parter – funcțiuni administrative, alimentație publică, comerț; etajele 1-2 – birouri/locuințe; etajul retras: locuințe”, se arată în documentația care însoțește proiectul de hotărâre.

Vecinii se opun

Cei care locuiesc în zonă susțin că noua construcție le va afecta viața, deoarece gradul de însorire a imobilelor va scădea simțitor datorită înălțimii noii construcții.

Accesul auto și pietonal pe parcelă se face pe latura nordică direct din strada Cardinal Iuliu Hossu, confrom cu planul topografic de situație existent.

Accesul dinspre stradă se realizează peste un pod amplasat deasupra Canalului Morii. Circulația pietonală și auto este asigurata de alei amenajate prin grija beneficiarilor în interiorul incintei și alei cu dale. Constructorul a propus și realizarea a 24 de parcări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *