Ministrul de Interne a cerut curățenie totală la IPJ Cluj! ”Sunt oameni care nu fac onoare uniformei de polițist”

Ca niciodată, ministrul de Interne, Lucian Bode a cerut curățenie totală la Inspectoratul de Poliție al Județului Cluj, vorbind printre cuvinte, despre indisciplina crasă a unor oameni ai legii.

Mesajul lui Bode este cu atât mai ciudat și asta pentru că până în prezent, IPJ CLuj nu a fost subiectul unor discuții despre indisciplina angajaților.

Lucian Bode s-a referit la cazul unui agent de poliție din zona Huedin, agentul Gheorghe Matiș care a fost implicat într-un eveniment ciudat. Mașina lui Matiș a intrat într-un cap de pod și a suferit avarii grave. Când polițiștii din HUedin au ajuns la fața locului, șoferul mașinii era dispărut. La momentul respetiv, prietena lui Matiș a revenit la locul accidentului, aproximativ după două ore și a declarat că ea a condus mașina.

„Sigur, eu am fost informat cu privire la această situație. În acest caz se fac verificări la nivelul Biroului Control Intern pentru a clarifica toate aspectele. În paralel, Parchetul Huedin s-a sesizat din oficiu. Eu am convingerea că la nivelul conducerii IPJ Cluj este cunoscută această problemă. Eu nu cred că nu are pe cine controla, și asta pentru că polițistul ar fi intrat în concediu. Noi ne facem curățenie în propria ograda. Noi suntem obligați să facem curățenie în propria structură. Toate structurile MAI au din partea mea un mesaj foarte clar, și anume de a extrage din MAI astfel de colegi care nu fac cinste uniformei de politist. Îi solicit șefului IPJ Cluj să comunice rezultatul controlului intern”, a spus ministrul.

Parchetul Huedin s-a sesizat

În legătură cu accidentul cu pricina, Parchetul Huedin s-ar fi autosesizat cu privire la infracțiunea de fals în declarații. Surse judiciare susțin că există probe la dosar care arată că iubita polițistului s-ar fi aflat în altă parte decât în locul și la ora producerii accidentului.

IPJ Cluj a transmis un comunicat de presă în care se arată că legat de acest caz au fost facute verificări interne, în vederea clarificării tuturor aspectelor și a informațiilor existente.

”În urma acestor verificări și a celor constatate, în baza dispoziției șefului inspectoratului, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj a fost declanșată cercetarea prealabilă față de agentul de poliției în cauză. Facem precizarea că, în baza articolului 60, alin.2, lit. a din Legea nr.360/2002 privind Statutul polițistului, pe durata cercetării penale, procedura disciplinară se suspendă, cauza fiind cercetată în cadrul unui dosar penal deschis la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin. În ceea ce privește informația conform căreia agentul de poliție în cauză s-ar afla în perioada concediului de odihnă, precizăm faptul că acesta a fost sistat, în prezent lucrătorul aflându-se la serviciu și totodata la dispoziția organelor de cercetare penală și a lucrătorilor din cadrul Biroului Control Intern. De asemenea, procedura cercetării prealabile se va extinde cu privire la modul în care polițiștii care au soluționat evenimentul rutier și-au indeplinit sarcinile și atribuțiile specifice”, se arată în comunicatul de presă.