Acasă EVENIMENTE Ministrul Sportului, la Cluj-Napoca: ”Dorim să ajungem ca în 10 ani copiii...

Ministrul Sportului, la Cluj-Napoca: ”Dorim să ajungem ca în 10 ani copiii să aibă 3-4 ore de educaţie fizică”

0

Ministrul sportului, Eduard Novak, a fost prezent, joi, la Cluj-Napoca, unde a prezentat Strategia Națională pentru Sport, care a fost elaborată de Ministerul Sportului, în colaborare cu specialişti ai Universităţii „Babeş-Bolyai” (UBB).

Ministrul este de părere că sportul românesc a înregistrat un regres semnificativ şi că a fost nevoie de elaborarea Strategiei Naţionale pentru Sport ca să se ofere stabilitate acestui domeniu.

„Documentul strategic a fost elaborat din mai multe cauze. Cu toţii am observat că sportul românesc are un regres semnificativ. Dacă la Jocurile Olimpice din anul 2000 am obţinut 24 de medalii, la cele din 2020 am obţinut doar 4, fiind un regres de 84%. Acest lucru are nişte cauze şi am dorit ca prin această strategie naţională să încercăm să dăm o stabilitate sportului românesc pentru viitor”, a spus Eduard Novak.

„În ceea ce priveşte sportul în şcoală, avem două ore de sport/ săptămână, iar în programa şcolară sunt doar trei sporturi – atletism, gimnastică şi jocuri. Copiii nu mai sunt atraşi de sport în şcoală, iar în loc să îi împrietenim cu sportul, îi îndepărtăm.

În Europa sunt 6-8 sporturi în şcoli. Sportul în şcoală nu este dezvoltat, copiii nu fac mişcare şi sunt predispuşi la obezitate. Dorim să intervenim, să ajungem ca în 10 ani, copiii să aibă 3-4 ore de educaţie fizică, plus două activităţi fizice extraşcolare”, a mai spus Eduard Novak.

Noua strategie se bazează pe trei piloni – sport de masă, sport în şcoală, sport de performanţă – care toate se leagă şi trebuie să fie într-un pachet complet, relatează Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.