Acasă EVENIMENTE Ministrul Vasile Dâncu, despre amenințările lui Putin cu armele nucleare

Ministrul Vasile Dâncu, despre amenințările lui Putin cu armele nucleare

0

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat, duminică, că nu crede că preşedintele rus, Vladimir Putin, va recurge la armele nucleare.

„În general, realitatea ne-a convins că Vladimir Putin şi Guvernul său folosesc comunicarea oficială şi pentru propagandă. De foarte multe ori, declaraţiile care s-au făcut de la Kremlin, prin vocile oficiale autorizate, nu au fost până la urmă adevărate sau nu au urmat aceste indicaţii hotărârile care s-au luat. Deci, în primul rând, trebuie să vedem dacă într-adevăr se va întâmpla aşa, dacă se vor muta focoase nucleare, aşa cum s-a anunţat dinspre Moscova. În al doilea rând, sigur că focoasele nucleare au fost folosite în ultima vreme ca principale elemente de descurajare, aşa încât cred că nebunia are limite, nu cred că este vorba de a încerca să folosească aceste elemente de cea mai mare gravitate din perspectiva militară”, a explicat Dîncu, citat de AGERPRES.

Dâncu o vede ca pe o „ameninţare psihologică”

„Părerea mea este că, având în vedere că s-au solidarizat foarte multe ţări şi din vecinătate, mai ales din zona europeană, ceea ce face în acest moment Vladimir Putin este să încerce să îi dezangajeze pe cei din zonă cu această ameninţare. Cred că rămâne o ameninţare psihologică, mai degrabă, aceasta”, a susţinut ministrul Apărării Naţionale.

Preşedintele Vladimir Putin a anunţat duminică, în a patra zi a invaziei în Ucraina, plasarea în stare de alertă a „forţei de decurajare” a Armatei ruse, care poate cuprinde o componentă nucleară, a relatat AFP.

„Ordon ministrului Apărării şi şefului Statului Major să plaseze forţele de descurajare ale Armatei ruse în regim special de alertă de luptă”, a declarat Putin în cursul unei întâlniri cu şefii săi militari, difuzată de televiziunea de stat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.