Miro, câinele detectiv de la Jandarmeria Cluj a obținut medalia de bronz de la Campionatul de Dresaj

Posted by

Câinele detectiv al Jandarmeriei Cluj, Miro, a obținut medalia de bronz la Campionatul de Dresaj de la Sibiu și a reprezentat cu succes județul Cluj.

Miro este un detectiv canin specializat în identificarea explozivilor, antrenat cu pasiune și dăruire de către jandarmii clujeni.

Această realizare deosebită vine ca o recunoaștere binemeritată a eforturilor depuse atât de câine, cât și de partenerul său, Iulian, care l-au ghidat și antrenat zilnic pentru a deveni un câine de excepție în domeniul detectării explozivilor.

Cu un suflet cald și o misiune nobilă, Miro nu este doar un cîine de serviciu, ci și un prieten al copiilor, care au avut șansa să-l cunoască în cadrul evenimentului „Ziua Porților Deschise”. Cu medalia de bronz în jurul gâtului, Miro rămâne o figură emblematică a devotamentului și a muncii în echipă.

Jandarmeria Cluj este mândră de această realizare notabilă, iar întreaga comunitate îl felicită pe Miro și pe Iulian pentru succesul lor bine meritat.

Miro este mai mult decât un câine – el este un simbol al loialității, al curajului și al angajamentului față de siguranța comunității.

„Cot alias Miro s-a clasat pe locul III la Campionatul de Dresaj al câinilor de serviciu al M.A.I. Cot alias Miro, câinele de detectare explozivi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj, s-a clasat pe locul III la Campionatul de Dresaj al câinilor de serviciu din Ministerul Afacerilor Interne, organizat la Centrul Chinologic «Dr. Aurel Greblea» Sibiu.

În cadrul competiției care a avut loc în aceste zile la Sibiu au concurat cele mai bune cupluri chinologice din țară pentru obținerea locurilor fruntașe la probele: Câine universal, Câine pentru detectare explozivi, Câine pentru căutare și salvare persoane și Câine detectare stupefiante.

Ghidat și antrenat zilnic de partenerul său, Iulian, Miro – câinele de detectare explozivi al jandarmilor clujeni, dar și prietenul copiilor care ne-au trecut pragul de «Ziua Porților Deschise», s-a întors acasă cu medalia de bronz. Felicitări, Miro și Iulian!”, a transmis Jandarmeria Cluj.

Campionatul Național de Dresaj al Ministerului Afacerilor Interne, găzduit de Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea” din Sibiu, a adunat cele mai bune cupluri chinologice din țară, fiecare demonstrându-și abilitățile în domeniul canin. Miro și Iulian s-au distins în proba dedicată detectării explozivilor, ocupând un onorabil loc al treilea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *