Misterioasa verișoară a primarului Cătălin Cherecheș. Era chiar membră în completul de judecată care îl judeca

Posted by

La Curtea de Apel Cluj, unde se judecă procesul de corupție, în apel, al primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, una dintre judecătoarele din complet era chiar verișoara acestuia.

Primarul Cătălin Cherecheș la ieșirea din Curtea de Apel Cluj, alături de soția Tabita Gliga.
Primarul Cătălin Cherecheș la ieșirea din Curtea de Apel Cluj, alături de soția Tabita Gliga.

Procesul, în faza de apel, a debutat la Curtea de Apel Cluj, în cursul anului 2022. La momentul respectiv, una dintre judecătoarele din completul de judecată era chiar verișoara lui Cherecheș.

Din acest motiv, magistratul a făcut o cerere de abținere care a fost respinsă de un alt judecător.

Ulterior, Cherecheș a depus o cerere de strămutare a procesului la o altă curte de apel din țară, invocând chiar gradul de rudenie pe care îl are cu judecătoarea respectivă.

Potrivit surselor noastre, între timp, judecătoarea cu pricina a fost detașată la Școala Națională de Grefieri. Locul acesteia din completul de judecată a fost preluat de un alt judecător parțial și foarte corect.

Cum a motivat Cherecheș cererea de strămutare

Cererea de strămutare depusă de Cherecheș, la Înalta Curte de Casație și Justiție, a fost întemeiată pe relația de rudenie dintre el și judecătoare.

”Doamna A.P., judecător în cadrul Curţii de Apel Cluj- Secţia Penală, a fost desemnată să facă parte din completul care soluţionează apelul formulat impotriva Sentinţei penale nr. 41/2022, hotărâre prin care a fost condamnat dl Cherecheş Cătălin. Între dl Cherecheş Cătălin şi dna judecător A.P. există insă o relaţie de rudenie. În concret, Cherecheş Elisabeta (fostă Elisabeta Mureşan), bunica dlui Cherecheş, este sora dlui Mureşan Dumitru, care este bunicul dnei Ancuţa Pura. Prin urmare, inculpatul şi membrul completului de judecată sunt verişori de gradul 2. Relaţia de rudenie existentă intre cei doi este aptă să transmită publicului larg sentimentul că impartialitatea judecătoarei A.P., cât şi imparţialitatea celorlalţi judecători din cadrul Curţii de Apel este afectată”, se arată în cererea de strămutare.

Soacra lui Cherecheș a fost reținută de DNA

În cursul zilei de miercuri, procurorii DNA ar fi reținută pe soacra lui Cătălin Cherecheș, în timp ce negocia predarea unei mite substanțiale, de 50.000 de euro, mamei unui magistrat de la Curtea de Apel Cluj.

4 răspunsuri

  1. Avatar Cristi
    Cristi
  2. Avatar Andro id
  3. Avatar Gigi
    Gigi
  4. Avatar Gigi
    Gigi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *