Mizerie de nedescris la magazinul Carrefour de la Central. De ce a fost închis magazinul de OPC Cluj

Posted by

Inspectorii de la Oficiul pentru Protecția Consumatului Cluj au luat decizia de a închide magazinul Carrefour de la Central, Cluj Napoca.

Mizeria găsită la fața locului, în special la punctul gastronomic, unde sute de oameni cumpără dfe mâncare în fiecare zi, era de nedescris.

Amenda primit a fost și ea pe măsură, 60.000 de lei. În plus, magazinul a fost închis pentru câteva zile până la remedierea situației.

pestele oferit spre consum era în chiuveta
pestele oferit spre consum era în chiuveta

”Folosirea unor vitrine neigienizate, pentru depozitarea produselor și preparatelor, cu praf în exces, rugină, mucegai și chedere neigienizate. Pavimentul aferent vitrinelor frigorifice, insalubru, neigienizat de o perioadă mare de timp. Comercializarea unor produse cu data limită de consum depășită”, se arată într-o informare a OPC Cluj.

Legume și fructe mucegăite

De asemenea, la magazinul Carrefour au fost găsite legume și fructe mucegăite, în rafturile cu marfa pusă la vânzare.

vitrinele erau pline cu mizerie
vitrinele erau pline cu mizerie

Aceste legume și fructe, mai susțin inspectorii OPC erau improprii consumului uman.

De asemenea, o parte din marfa expusă spre vânzare era depreciată calitativ, avînd chiar modificări organoleptice

”Ținând cont de neregulile constatate, echipa de control a aplicat 5 sancţiuni contravenţionale cu amenzi – în cuantum de 60.000 lei.  Totodată, au fost dispuse măsurile complementare de: oprire definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme în valoare de circa 15.000 lei oprire temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor a unității”, a anunțat OPC Cluj.

Cei de la Carrefour au remediat problemele apărute, drept pentru care inspectorii OPC Cluj au decis să permită redeschiderea activității.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *