Moment istoric. Ajungem la 1000 km de autostradă în România, după ce va fi inaugurat un nou lot din Autostrada Transilvania săptămâna viitoare

Posted by

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că săptămâna viitoare va fi inaugurat un nou lot din Autostrada Transilvania, iar astfel țara noastră va ajunge la 1000 km de autostradă. Este vorba de lotul Nuşfalău – Suplacu de Barcău din Autostrada Transilvaniei, care va fi dat în circulație.

„Până la finalul anului viitor, minim 250 de km de autostradă (vor fi daţi în circulaţie – n.r.). Cred că săptămâna viitoare vom atinge borna de 1.000 de km, fiindcă se dă în circulaţie lotul de la Nuşfalău la Suplacu de Barcău, pe Autostrada Transilvaniei, şi atingem acea bornă de 1.000 de km”, a declarat Grindeanu.

Valoarea investiției se ridică la 384,14 milioane de lei, fără TVA, iar lungimea totală care va fi dată în folosință este de 13,55 km, iar contractul pentru proiectarea și execuția lotului a fost semnat pe 30 septembrie 2020 cu constructorul din Turcia Nurol. Durata contractului include 6 luni pentru proiectare, 18 luni pentru execuție și 120 de luni perioada de garanție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *