, ,

Moment penibil la inaugurarea statuii lui Iuliu Hațieganu, cu un sculptor celebru. A contat doar cultul personalității primarului Boc

Posted by

La inaugurarea statului lui Iuliu Hațieganu, prezentată cu mare fast pe canalele oficiale ale primarului Clujului, Emil Boc, și ale apropiaților acestuia, a avut loc și un moment de maximă penibilitate.

Prezent la inaugurare, cel care a realizat statuia, cunoscutul sculptor Dumitru Cozma, nu a fost invitat să le vorbească celor prezenți, și nici nu a fost pomenit, nici de Boc, nici de ceilalți vorbitori.

Momentul a fost surprins de jurnalistul Demostene Șofron, care a activat peste 35 de ani în presa culturală și sportivă din Cluj Napoca.

Moment penibil la inaugurarea statuii

”Gafa monumentala la dezvelirea statuii prof univ dr Iuliu Hatieganu in Parcul Sportiv care- i poarta numele! Astazi, 15 ianuarie 2023, a avut loc dezvelirea statuii prof univ dr Iuliu Hatieganu, eveniment organizat in cadrul Zilei Culturii Nationale. Din pacate, nici macar unul dintre cei care au luat cuvantul, si- au fost cinci vorbitori, NU a mentionat numele sculptorului!!! Desi sculptorul Dumitru Cozma era de fata”, a scris Demostene Șofron pe contul său de facebook.

Dumitru Cozma este absolvent al Institutului de Arte Plastice „Ion Andreescu”/actualul UAD Cluj-Napoca, Secția de Ceramică și Sculptură, la clasa profesor Mircea Spataru, promotia 1985.

”Se cuveneau spuse si cateva cuvinte despre personalitatea care este Maestrul Dumitru Cozma. Omisiunea a fost remarcata si de alti colegi de presa si nu numai”, a mai scris Șofron

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *