Monștrii din Lacul Căprioarelor

Posted by

De curând, administratorul fostei fermei piscicole de la Turda, Răzvan Ursuțiu, a vrut să vadă ce pești există într-un tău, de unde nu s-a mai pescuit nimic, vreme de 12 ani.

Pe iazul ”Fânața Vacilor” nu s-a mai pescuit de 12 ani
Pe iazul ”Fânața Vacilor” nu s-a mai pescuit de 12 ani. Sursa foto: Răzvan Ursutiu

Pe iazul cunoscut sub numele de ”Fânața Vacilor”, nu a mai pescuit nimeni în ultimii 12 ani.

Din acest motiv, spune Răzvan Ursuțiu, peștii care trăiesc în aces iaz sunt de dimensiuni foarte mari.

”Am prins câteva exemplare care au dimensiuni impresionante. E vorba despre crap și fitofag care au ajuns la 25 de kilograme. Pe acest iaz nu s-a mai pescuit de 12 ani, fiind interzis acest fapt. Am recoltat câteva exemplare pentru a vedea cum stă treaba”, ne-a expilicat administratorul Fermei Piscicole de la Turda.

80 de hectare de luciu de apă

Fosta fermă piscicolă are două iazuri mari și opt bazine de creștere. Un total de 80 de hectare de luciu de apă.

Administratorul Răzvan Ursuțiu ne-a mai explicat că de curând a permis pescuitul recreativ pe Lacul Căprioara, unde, de asemenea, sunt pești de dimensiuni foarte mari.

”Este la pescuit sportiv, recreativ. Peștii care depășesc trei kilograme, sunt eliberați înapoi în lac. Pescarul poate reține tot carasul, bibanul sau babușca pe care o prinde, plus un crap de până la trei kilograme. Taxa este de 60 de lei”, ne-a mai explica Ursuțiu.

Principala activitate a fermei condusă de Ursuțiu este cea de reproducere, în special a crapului. Omul de afaceri mai susține că în prezent se importă dun Ungaria, aproape tot peștele cu care se populează lacurile de pescuit.

Lacul Căprioarelor

Prețul pentru acest pește importat din Ungaria, este mult mai mare decât cel cu care sunt vânduți peștii de la Ferma Piscicolă din Turda.

Cu o suprafață de zece hectare, Lacul Căprioarelor a fost creat în martie 2013, și populat inițial cu crap având o greutate individuală cuprinsă între 1,5 si 4,5 kg.

Taxa pentru activitatea de pescuit este de 60 RON/pescar/repriza de pescuit. Sunt scutiți de la plata taxei doar membrii de familie – însoțitori.

 

4 răspunsuri

  1. Avatar Un ROMAN
    Un ROMAN
  2. Avatar Sorin
  3. Avatar Alex R
  4. Avatar Nicu
    Nicu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *