Connect with us

Hi, what are you looking for?

EVENIMENTE

Muzeul de Artă din Cluj Napoca va fi transformat în hotel de cinci stele

Acum un an de zile, Consiliul Județean Cluj a pierdut procesul de revendicare în urma căruia două treimi din clădirea din centrul Clujului, în care funcționează Muzeul de Artă, au ajuns la o familie privată.

Între timp, în urmă cu zece zile noii proprietari, o familie din Săliște, județul Sibiu, a trimis o notificare la Muzeul de Artă.

”Am primit o notificare de acum zece zile, ca în termen de o lună, să facem documentele predare primire a spațiilor pe care ei le-au primit în proces”, ne-a declarat managerul Muzeului de Artă, profesorul universitar Lucian Nastasă-Kovacs.

Va fi transformat în hotel de cinci stele

Profesorul Kovacs ne-a mai declarat că actualul muzeu se va transforma, cel mai probabil într-un hotel de cinci stele, așa cum se aude prin Cluj Napoca.

Lucian Nastasa Kovacs, managerul Muzeului de Arta Cluj

Lucian Nastasa Kovacs, managerul Muzeului de Arta Cluj

De altfel, acest mesaj a fost reiterat de managerul Muzeului de Artă într-o postare făcută pe o rețea de socializare.

”Așadar, orașul de „Cinci stele” va avea în curând un Hotel de „cinci stele” în chiar centrul urbei! În loc de Grigorescu, Pallady, Tonitza, Hollósi ș.a. veți admira aroganța îmbogățiților prin tot ce este mai abject și fără scrupule! Cu alte cuvinte, un tezaur de peste 16.000 opere de artă (în cuantum de sute de milioane de euro) va fi în curând ascuns privirilor în profitul limuzinelor și a prostului gust! Iar voi hrăniți-vă cu iluzii că alții „muncesc” și se frământă pentru prosperitatea noastră!”, a spus profesorul Kovacs.

Istoria unei retrocedări suspecte

Potrivit actelor publice, clădirea Muzeului de Artă din Cluj Napoca a fost retrocedată în proporție de două treimi, unei familii din Săliște, județul Sibiu.

Cealaltă treime a rămas în proprietatea Consiliului Județean Cluj, fără ca cei care conduc această instituție să se ocupe în vreun fel de acest subiect.

Profesorul Kovacs ne-a mai declarat că în acest dosar de retrocedare au sunt multe lucruri suspecte.

Unul dintre ele se referă la întreaga clădire a Muzeului de Artă. Dacă acest imobil a fost în întregime a lui Denes Banffy, și prin testament a fost lăsat familiei din Săliște, de ce clădirea nu a fost retrocedată doar în proporție de două treimi.

Apoi, mai spune profesorul Kovacs, în testament se arată că Denes Banffy va lăsa acestei famili întreaga avere. Ori, Deneș Banffy mai avea un castel la Răscruci, care azi este proprietatea Consiliului Județean Cluj.

”Acest castel nu a fost retrocedat și nici nu s-a făcut referire despre el. Castelul de la Răscruci este modernizat acum de Consiliul Județean Cluj, pe fonduri europene”, ne-a declarat profesorul Lucian Năstasă Kovacs.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Urmărește-ne

Articole asemănătoare

EVENIMENTE

Pompierii din cadrul Punctului de Lucru Florești și al Gărzii Gilău au intervenit la un accident rutier petrecut pe autostrada A3, în zona Km49,...

EVENIMENTE

La data de 21 septembrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, au pus...

EVENIMENTE

Celebra plajă din stațiunea Mamaia va fi amanejată în baza unei proiect realizat de un grup de arhitecți din Cluj Napoca, care au câștigat...