Muzeul Școlii Medicale Clujene se deschide pentru clujeni

Posted by

Muzeul Școlii Medicale Clujene se deschide pentru clujeni sâmbătă, 18 mai, de Noaptea Muzeelor.

Muzeul Școlii Medicale Clujene se deschide pentru clujeni
Muzeul Școlii Medicale Clujene se deschide pentru clujeni

Clujenii sunt invitați să viziteze expoziția temporară „Între tradiție și inovație. Învățământul superior de medicină și farmacie din Cluj (1948-1990)” de la Muzeul Școlii Medicale Clujene.

UMF Cluj îi invită pe cei interesați sâmbătă, începând cu ora 18:00, să viziteze expoziția „Între tradiție și inovație. Învățământul superior de medicină și farmacie din Cluj (1948-1990)”.

„Având ca punct de reper reforma educației de la sfârșitul anilor ’40 care a produs schimbări în structura învățământului medical și farmaceutic din țara noastră, expoziția surprinde parcursul școlii medicale clujene în a doua jumătate a secolului XX. Fotografiile de epocă, documentele, publicațiile științifice, instrumentele medicale redau o panoramă a mediului academic clujean, expoziția fiind structurată în jurul a patru teme: activitate didactică, cercetare științifică, viață studențească, respectiv aparatură medicală și de laborator”, anunță reprezentanții Universităţii de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.

Unde este Muzeul Școlii Medicale Clujene

Vizitatorii vor avea ocazia să descopere obiectele de patrimoniu care fac parte din expoziția permanentă a Muzeului Școlii Medicale Clujene, inaugurat în anul 2023: „Diverse exponate, precum fotografii, documente, medalii, cărți poștale, instrumente medicale, farmaceutice și de laborator, cărți din sfera istoriei medicinei românești și universale (sec. XVII-XX) pun în lumină principalele etape istorice traversate de școala medicală clujeană începând cu secolul al XVIII-lea și până în zilele noastre”.

Muzeul Școlii Medicale Clujene, situat pe strada Emil Isac nr. 13 din Cluj-Napoca, va putea fi vizitat până la ora 24.00, intrarea fiind liberă.

Mai multe pe pagina Noaptea Muzeelor Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *