„Muzica vindecă”, spectacol inedit în curtea spitalului Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca

Luni, 2 August, în curtea spitalului Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca (SCJU-CN), a avut loc concertul de muzică clasică „Muzica vindecă” din cadrul turneului NEW HOPE 2021.

Întrucât de un an și jumătate personalul medical duce o luptă aprigă împotriva virusului COVID-19, Asociația New Hope a dorit să le mulțumească tuturor cadrelor medicale pentru dăruire, sacrificiu și efortul de nedescris de care au dat dovadă. În acest sens, alături de Alexandru Tomescu și faimoasa vioară Stradivarius, Orchestra New Hope, sub bagheta dirijorului Cristian Spătaru, au oferit un regal muzical, prin care și-au manifestat aprecierile și prețuirea.

„După cum spunea marele George Enescu, muzica trebuie să pornească de la inimă și să se adreseze inimii. Acesta este și scopul proiectului NEW HOPE și anume de a ajunge la sufletele oamenilor. Unicitatea proiectului constă în realizarea unor serii de concerte în spitalele din România, în semn de recunoștință și apreciere pentru cadrele medicale care au stat în ultimul an în linia întâi, luptând împotriva virusului COVID-19. Credem că acestă victorie este a tuturor, dar mai ales ale cadrelor medicale”, a declarat Octavian Lup, Coordonator NEW HOPE Project.

„Este o bucurie și onoare să mă pot alătura muzicienilor reuniți la inițiativa lui Octavian Lup pentru a le cânta celor care au avut cel mai mult de suferit și celor care au fost cei mai curajoși în această pandemie: medicii. Eu cred că muzica și medicina merg foarte bine împreună și sunt convins că piesele pe care le-am cântat împreună au contribuit la însănătoșirea noastră fizică, dar mai ales spirituală”, afirmă Alexandru Tomescu.

Cei mai buni tineri muzicieni români i-au acompaniat pe Octavian Lup, Alexandru Tomescu și Lorena Puican într-o călătorie muzicală, plină de emoție și speranță. Proiectul NEW HOPE are ca scop să aducă, prin muzică, bucurie în sufletele oamenilor suferinzi și celor care le sunt alături. La eveniment au participat, de la geamurile spitalului, și pacienții, care au fost încurajați prin arta muzicală.

„De mai bine de un an, trecem cu toții printr-o perioadă extrem de dificilă. Pandemia ne-a testat limitele, ne-a dovedit posibilitățile, iar acest concert vine în semn de aleasă apreciere la adresa corpului medical și a pacienților afectați de acest nou virus. Evenimentul de astăzi ne onorează și, cu siguranță, ne motivează ca, în continuare, indiferent de ce ne va oferi viitorul „pandemic”, șă ne facem meseria cu aceeași dăruire”, a declarat Prof. Dr. Claudia Gherman, managerul SCJU Cluj-Napoca.