COD ROȘU la Cluj! Natura s-a dezlănțuit la Călățele! Viitura a distrus DN 1R! Un versant de deal s-a prăbușit

Posted by

Update 2

Maiorul Andrei Biriș de la ISU Cluj susține că în localitatea Nicula, localnicii s-au mobilizat și au început să lucreze la îndepărtarea pagubelor. ”În localitatea Nicula intervin localnicii. În Calna, comuna Văd intervine SVSU Vad, domnul primar este prezent. Colegii, ISU Cluj intervine in Jichișu de Jos și Șomcutu Mic”, a spus maiorul Biriș.

Update 1

ISU Cluj a lansat un avertisment de COD ROȘU de vremea grea. Avertizare COD ROȘU de fenomene meteorologice periculoase imediate privind averse ce vor cumula 25 l/mp, ce se pot produce astăzi 16.06.2020 în intervalul orar 21:45 – 23:30 pentru localitățile: Dej, Vad, Bobâlna, Panticeu, Cornești, Așchileu, Dăbâca, Recea-Cristur, Aluniș, Jichișul de Jos din județul Cluj. În zona avertizată, în ultimele 3 ore, s-au acumulat cantități de apă de 60-80 l/mp.

ISU Cluj a lansat un SMS de alertă prin RO ALERT, privind codul roșu, avertizează maiorul Andrei Biriș.

Update

Drumul Național 1R a fost afectat de viitura de marți după masa care a fost provocată de ploile abundente. Apele au ”mușcat” o parte din drum.

Text inițial.

O ploaie abundentă care s-a abătut în urmă cu o oră, în zona Călățele-Dealu Neagru a provocat o viitură periculoasă.

Imaginile înregistrate arată forța apelor învolburate care s-au revărsat pe drumul național 1R. Potrivit celor de la fața loculul, o parte din drum a fost distrus de furia apelor.

La fața locului sunt militarii de la ISU Huedin și angajați de la Drumurile Naționale Cluj. Potrivit directorului acestei instituții, Eugen Cecan, în momentul de față muncitorii lucrează pentru degajarea drumului cu utilajele din dotarea districtelor din zona respectivă.

Prefectul de Cluj, Mircea Abrudean spune că situația din zonă este monitorizată în permanență.

Vom reveni cu amănunte!

film: Bianca Toderici/facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *