Noaptea minții la Ministerul Sănătății! În plină pandemie a desființat 1000 de posturi din prima linie împotriva Covid19!

Posted by

Deși numărul cazurilor de infectări cu noul coronavirus, crește de la o zi la alta, Ministerul Sănătății a luat o decizie cel puțin ciudată. A desființat 1.000 de posturi de asistenți medicali și personal auxiliar, care au fost înființate pe perioada stării de urgență.
Cum legislația în domeniu este clară, contractele determinate de muncă nu pot fi încheiate pentru o durată mai mare de șase luni, Ministerul Sănătății a decis în consecință.
Astfel, doar de la Ambulanța Cluj au plecat acasă 33 de angajați, asistenți medicali, șoferi și brancardieri. Rareș Ghilea Sabin, liderul de sindicat de la Ambulanța Cluj a tras un semnal de alarmă, cu privire la acest aspect.
”Astăzi 33 de colegi nu s-au mai prezentat la muncă! De ce? Le-au ,,dispărut” posturile(din cel 1000 de posturi anunțate cu ,,surle și trâmbițe” de Statul Român). Ei sunt colegii care s-au angajat pe Starea de Urgență…asistenți, ambulanțieri,operatori radio. Ce înseamnă acest lucru?”, a scris Ghilea.
Potrivit unui simplu calcul, cei 33 de angajați care au plecat acasă erau ”Trei echipaje de urgență minus pe orașul Cluj-Napoca. Un echipaj putea să răspundă la 10 solicitări/12h=30 solicitări/12h=60 solicitări/24h=600 solicitări/10 zile=CREȘTEREA TIMPILOR DE AȘTEPTARE A URGENȚELOR PÂNĂ LA SOSIREA ECHIPAJULUI DE AMBULANȚĂ. Numărul de recoltări pentru depistarea COVID-19 va scădea deoarece un singur echipaj putea face/12h între 20-30 de recoltări. Ce să mai zic…nici un canal de știri nu a anunțat acest lucru. Ne străduim să le acoperim lipsa, dar este imposibil. Cine este de vină? NIMENI!…sau poate cetățeanul, că a avut curajul să se îmbolnăvească. TRIST!!!”, a mai scris Ghilea.
Prefectul de Cluj, Mircea Abrudean a declarat pentru foaiatransilvană.ro că situația este cunoscută la nivelul Ministerului Sănătății iar în perioada imediat următoare se vor lua măsuri pentru remedierea situației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *