Noi locuri de parcare desființate în Cluj

Posted by

Noi locuri de parcare desființate în Cluj, se arată într-un apel al unui clujean riveran care locuiește în zona centrală.

Noi locuri de parcare desființate în centrul Clujului
Noi locuri de parcare desființate în centrul Clujului

Se pare că Primăria Cluj-Napoca continuă să fie într-un război continuu cu proprietarii de mașini. După închiderea străzilor Iuliu Maniu, Universității și Kogolniceanu, transformate în pietonale, și desființarea locurilor de parcare aferente, municipalitatea continuă să desființeze parcări.

Noi locuri de parcare desființate în Cluj

Ultimele locuri de parcare care urmează să fie desființate sunt 95 la număr, pe strada Octavian Petrovici, lângă Parcul Caragiale.

Revolta unui riveran

În timp ce șmecherii de la terase au voie să parcheze în centrul Clujului, în apropiere de Piața Muzeului, riveranii sunt somați că nu mai au dreptul să parcheze pe locurile cărora le-au fost atribuite și pentru care au plătit. 

„Acestea fiind printre ultimele din zona centrală, după desființarea în anii trecuți a celor din p-ța Unirii, apoi Iuliu Maniu, Kogălniceanu, etc. Sunt de acord, că traficul auto din centru ar trebui redus și foarte multe mașini, chiar nu ar avea ce căuta acolo, dar cred că nu ar trebui desconsiderați în acest hal nici cei care locuiesc în această zonă și care – cred – au și ei dreptul (si poate nevoia) de a poseda/folosi o mașină. Modele se găsesc în Europa.

Această pietonalizare sună bine, în prima lectură, dar din păcate, daca ne uităm atent, aceste spatii nu sunt redobândite de clujeni, pe aceștia poți să-i vezi eventual în trecere, ci sunt folosite pentru bâlciuri, concesionate (pedofilo)ANTOLului sau pentru poluarea aerului cu artificii.

Locuind in p-ța Unirii și folosind (din nevoie) zilnic mașina, o parcam – cu abonament de riveran – pe str. Petrovici (450m de locuința). Abonamentul l-am achiziționat (pentru tot anul) la începutul lunii. Azi am găsit somația pe parbriz să parchez ”regulamentar”, cu amenințările de rigoare… Am sunat la Politia Locală, să mă lumineze, unde-mi pot lăsa mașina. Răspunsul era: ”vă descurcați!” Cam același răspuns l-am primit de la d-na viceprimar, bineînteles, într-o propoziție dezvoltată, în stilul politicos al dânsei. Chiar mi-a sugerat, ca alternativă, să închiriez un loc de parcare la Cluj Arena, că este ieftin..

Ok, poate că sunt supărat, dar aș vrea să cred că și eu am același drepturi, ca cel care poate să-și cumpere un bax de apă minerală si un sac de detergent de la hipermarket să-l ducă acasă, apoi să vină la cafenea in centru cu mașina, pe când eu ar trebui să le car în mână de la Cluj Arena. Asta să fie Clujul de 5 stele?

Parcările se desființează pentru simplii muritori, că alții pot avea parcări private sau terase pe teren public sau organizare de șantier de mai bine de 5 ani, cum se observă in imaginile alăturate. Bravo Cluj, mergem spre bine!”, a scris, revoltat, clujeanul Csorba Béla, pe Clujul Civic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *