Noi scumpiri ale prețurilor la apartamente în Cluj-Napoca. Care este diferența între cele noi și vechi

Posted by

În urma unei analize a unui portal de imobiliare, apartamentele vechi și noi din municipiul Cluj-Napoca au resimțit o ușoară creștere a prețurilor luna trecută, iar față de 2022, prețurile sunt mai mari în medie cu 2,8%, arată datele imobiliare.ro.

Suma medie solicitată, la nivel național, de vânzătorii de apartamente (noi și vechi) a crescut ușor și anume cu 0,1% în luna mai, ajungând la un nivel de 1.427 euro pe metru pătrat util (față de 1.425 de euro pe metru pătrat util la finele lui aprilie). Evoluții negative au fost înregistrate doar în București și Iași, mai arată sursa citată.

Prețuri mai mari la apartamentele din Cluj

La nivelul municipiului Cluj-Napoca, prețurile apartamentelor au înregistrat o creștere cu +1% luna trecută, ajungând la o medie de 2.446 de euro pe metru pătrat util – față de 2.421 de euro pe metru pătrat la finele lunii trecute. O locuință dintr-un bloc vechi a ajuns să coste 2.425 de euro pe metru pătrat, în condițiile unei aprecieri lunare de 1% (de la 2.400 de euro pe metru pătrat).

Pe segmentul apartamentelor noi a avut loc o ușoară creștere de 0,2%, de la 2.543 la 2.547 de euro pe metru pătrat. În ceea ce privește perioada similară din 2022, prețurile au înregistrat o creștere de 2,8%, de la 2.380 la 2.446 de euro pe metru pătrat util.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *