Noile legi ale Educației schimbă radical examenul de Bacalaureat!

Posted by

Noul examen de Bacalaureatva suferi modifări importante, a anunțat ministrul Educației, Ligia Deca, care a vorbit, luni, într-o conferință de presă despre noile legi ale educației.

Deca a spus că propunerea este ca examenul de Bacalaureat să se plieze pe fiecare profil și că noul proiect introduce bacalaureatul tehnologic.

„Examenul de Bacalaureat se pliază pe fiecare profil. Vom avea Bacul tehnologic pe care liceele tehnologice îl propun şi îl aşteaptă de multă vreme. Rămânem cu două probe de competenţe lingvistice, limbă străină I, limbă străină II, tocmai pentru a creşte potenţialul de angajare şi adecvare a absolvenţilor pentru societatea viitorului, cele două probe la nivelul de competenţă diferită, în funcţie de câtă limbă străină s-a studiat pe parcursul orelor de liceu sau de gimnaziu„, a explicat ministrul Educaţiei, Ligia Deca, într-o conferinţă de presă.

Cum se schimbă examenul de bacalaureat

În plus, pe lângă forma actuală a examenului, va exista o probă complementară care vizează competenţe de bază.

Pentru profilul uman va fi la matematică sau la ştiinţe ale naturii, pentru profilul real – o probă la alegere pentru disciplinele socio-umane: istorie, logică, filosofie, psihologie. Deca a menționat că fiind vorba de competenţe de bază, nu avansate, notarea se va face pe sistem admis – respins.

O altă noutate e legată de faptul că în sesiunile de vară – toamnă, elevii vor avea mai puţine discipline de examen, pentru că probele de competenţe lingvistice pentru limba I, limba II, probele de competenţe digitale, proba de competenţă complementară se vor putea da în timpul anului şcolar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *