Noua razie în trafic la Cluj s-a lăsat cu amenzi drastice

Posted by

Noua razie în trafic la Cluj s-a lăsat cu amenzi drastice. Poliția clujeană a desfășurat mai multe controale rutiere în trafic în weekend-ul și au prins mai mulți șoferi beți și fără permis la volan. 

Noua razie în trafic la Cluj
Noua razie în trafic la Cluj

Acțiunea s-a desfășurat în perioada 9-10 martie, iar polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au derulat o serie de acțiuni la nivelul întregului județ, în vederea depistării persoanelor care aleg să conducă sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Potrivit IPJ Cluj, activitățile s-au organizat și desfășurat cu efective de poliție rutieră, atât în mediul urban, cât și în mediul rural, sub coordonarea Serviciului Rutier.

A plouat cu amenzi drastice

Activitatea au constatat și aplicat 96 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ peste 39.000 de lei.

Au fost oprite pentru control în trafic 483 de autovehicule, legitimate 524 de persoane și efectuate peste 300 de testări cu aparatele etilotest și drugtest. De altfel, ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii au reținut 14 permise de conducere și 8 certificate de înmatriculare.

În urma controalelor efectuate, polițiștii au emis ordonanțe de reținere, pentru 24 de ore, pe numele a doi bărbați, depistați în trafic fără permis de conducere și sub influența alcoolului.

Câteva exemple de infracțiuni depistate în trafic

1. În data 10 martie a.c., în jurul orei 02.30, în jurul orei 02.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dej – Biroul Rutier, au efectuat semnal de oprire, pe o stradă din municipiu, unui bărbat care se afla la volanul unui autoturism, însă acesta și-a continuat drumul înspre localitatea Pintic, unde a fost interceptat de echipajul rutier.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că este vorba despre un tânăr, de 28 de ani, din comuna Vad, care nu figura ca fiind posesorul unui permis de conducere. Totodată, la testarea cu aparatul etilotest i-a fost înregistrată alcoolemia de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În baza probatoriului administrat, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate sub aspectul infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcooolului sau a altor substanțe.

Șofer prins cu o alcoolemie uriașă la volan

2. În data de 10 martie a.c., în jurul orei 01.05, polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Gherla au depistat un bărbat, de 32 de ani, din județul Sălaj, în timp ce conducea autoturismul prin localitatea Așchileu Mare, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice și cu dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

La testarea cu aparatul etilometru a rezultat o aloolemie de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcooolului sau a altor substanțe, fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

3. În data de 10 martie a.c., în jurul orei 04.30, a fost interceptat în trafic de polițiști, pe strada 1 Decembrie din Gherla, un tânăr de 22 de ani, din comuna Vultureni, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, respectiv 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii conducerea unui vehicul sub influența alcooolului sau a altor substanțe.

4. La data de 9 martie a.c., în jurul orei 21.20, polițiștii Biroului Rutier Cluj au oprit în trafic un autoturism, pe strada Obesrvatorului, condus de un bărbat de 65 de ani, din Cluj-Napoca.

Acesta nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, motiv pentru care a fost condus lșa o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice, însă bărbatul a refuzat recoltarea. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal sub aspectul infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Șoferi prinși rupți de beți la volan

5. În data de 9 martie a.c., în jurul orei 22.30, polițiștii Serviciului Rutier au oprit în trafic, în localitatea Apahida, un autoturism, condus de un bărbat de 48 de ani, din Cluj-Napoca, aflat sub influența băuturilor alcoolice.

Acestuia i-a rezultat o alcoolemie de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

6. La data de 10 martie a.c., în jurul orei 08.50, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dej au oprit în trafic pe strada Nicolae Iorga din municipiu, un autoturism condus de un bărbat, de 46 de ani, din Dej.

În cadrul verificărilor s-a constatat că acesta are dreptul de a conduce suspendat. Totodată, bărbatul a fost testat cu aparatul Drugtest, reieșind indicii cu privire la prezența substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă proba în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală pentru a-i fi recoltate probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului de substanțe psihoactive.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *