,

Nu mai udați grădinile și spațiile verzi cu apă potabilă

Posted by

Nu mai udați grădinile și spațiile verzi cu apă potabilă, în perioada caniculară. Regia de apă face apel la cetăței să nu mai utilizeze apa potabilă la activități agricole, grădinărit sau zootehnie pentru că alții vor suferi și vor rămâne fără apă.

Compania de Apă: Nu mai udați grădinile și spațiile verzi cu apă de la robinet
 Nu mai udați grădinile și spațiile verzi cu apă potabilă

Nu mai utilizați apa potabilă la udat grădina și spațiile verzi

„Odată cu venirea sezonului călduros, experiența Companiei de Apă Someș arată că o parte, uneori importantă, a apei potabile din rețeaua publică de distribuție, este folosită pentru udarea grădinilor, serelor, livezilor, curților sau pentru ferme de animale, ceea ce poate ocaziona lipsa de debit sau chiar lipsa totală a apei pentru satisfacerea nevoilor umane și gospodărești minime, pentru consumul celor aflați în aval de cei care folosesc apa în alte scopuri, privându-i astfel de un element vital.

Adresăm un apel insistent concetățenilor să nu mai utilizeze apa potabilă pentru scopuri agricole, de grădinărit sau zootehnie, utilizând pe cât posibil apa din alte surse (fântâni, puțuri, izvoare, apă de ploaie colectată etc). Dacă nu se fac eforturi de a folosi apa potabilă din rețea strict pentru scopuri gospodărești, alții vor suferi.

Reamintim tuturor utilizatorilor deserviți de Compania de Apă Someș S.A, că legislația în vigoare descurajează utilizarea apei potabile distribuită prin rețelele publice în alte scopuri decât pentru satisfacerea nevoilor strict casnice. Aceste prevederi sunt cuprinse și în contractul de furnizare/prestare a serviciului încheiat de CASSA cu fiecare client.

Într-un raport recent al Apelor Române, se subliniază faptul că este important ca populația să înțeleagă că sistemele de alimentare cu apă potabilă au fost dimensionate FĂRĂ folosința de irigații și nu se recomandă udatul grădinilor și umplerea piscinelor (cu apă potabilă)”, a transmis Compania de Apă.

„Rețelele de alimentare cu apă fiind dimensionate strict pentru uzul casnic al clienților, utilizarea apei în scopuri de mică agricultură sau zootehnie, poate duce la suprasolicitarea sistemului de alimentare cu apă și deci la incapacitatea acestuia de a face față acestui consum suplimentar semnificativ, respectiv la lipsa de debit pentru nevoile elementare de consum și igienă pentru mulți alți utilizatori. Să ne respectăm semenii!”, transmite Biroul Relații Publice al Companiei de Apa SOMES SA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *