Numele unui boss din Poliția Română apare în dosarul de corupție de la ISCTR Cluj

Posted by

În dosarul de corupție, deschis de DNA Cluj pe numele lui Durlea Bogdan, șeful Inspectoratului de Stat pentru Controlul Traficului Rutier Cluj, arestat pentru luare de mită, apare și numele unui mare șef din Poliția Română.

Durlea este acuzat că a luat mită de la transportatori pentru a închide ochii la neregulile descoperite, cu ocazia unor controale.

Este vorba despre comisarul șef Buda Ionel Marian, fost șef de birou la Serviciul de Investigații a Criminalității Economice din cadrul IPJ Cluj, împuternicit șeful Direcției Naționale a Poliției de Transporturi, din cadrul Poliției Române.

Ionel Maria Buda si Durlea Bogdan
Ionel Maria Buda si Durlea Bogdan

Buda ar fi protejat interesele unei societăți de transport din Maramureș. Altfel nu se explică mesajele date de comisarul șef, direct lui Durlea Bigdan, folosind aplicația Telegram.

Soția lui Buda, Georgeta, este angajata Serviciului Român de Informații, după cum rezultă din declarația de avere depusă de polițist.

Mesajul polițistului

Acest mesaj a fost interceptat și se află la dosarul penal.

Data de 02.11.2021, ora 12.38.31:

BUDA IONEL MARIAN: Oros mm?
DURLE: Orha ? / Unde ?
BUDA: La Lăpuș / 4 bmx uri (n.n. – patru camioane aparţinând SC FQ Biomax Construct SRL, care au numere de înmatriculare cu terminaţia BMX).

După alte cinci minute are loc un alt schimb de mesaje între cei doi, respectiv polițistul Buda și inspectorul șef ISCTR Cluj, Durlea Bogdan.

Durlea: Reclamaţie de la cineva de la poliție de la MM / Tot de la economic / I-a chemat acolo de urgenţă / O să aleagă varianta ce a mai ușoară / Sunt ăia acolo călare pe ei.
BUDA: Ms
DURLEA: Dar am vb / şi se va lua decizia cea mai corecta.

Ai fost turnat

Semnul că polițistul Buda este la curent cu tot ce se întâmplă la firma FQ Biomax Construct este o altă discuție din data de 4 noiembrie 2021.

Durlea Bogdan: Cu treaba aia e ok ?
Buda: Nu i stres, 3 x 1500, (n.n. – fiind vorba, cel mai probabil, de aplicarea a trei amenzi, în valoare de 1500 lei fiecare, cu ocazia controalelor pe care inspectorul Orha le-a realizat la data de 02.11.2021).
Durlea: Vb când ne vedem / Ai fost turnat /Vroiau controale de fond / Multe / I-a sunat şi ia dus din Baia Mare / Vb cand ne vedem.

Acuzațiile DNA

Procurorii DNA îl acuză pe Durlea Bogdan Ștefan cp ar fi „protejat” mai multe societăți comerciale cu obiect de activitate în domeniul transportului de mărfuri.

Șeful de la ISCTR Cluj furniza administratorilor acestora informaţii nedestinate publicităţii referitoare la controalele pe care inspectorii rutieri urmau să le desfăşoare. De asemenea, Durlea nu ar fi luat măsurile legale de sancţionare cu privire la încălcările legii pe care le-au constatat.

În cursul anului 2023, suspectul Durlea Bogdan Ștefan, în ciuda interdicţiei de a administra societăţi comerciale, ar fi administrat în fapt o firmă cu obiect de activitate în domeniul transportului de mărfuri, în sensul că ar fi înstrăinat un camion, ar fi emis mai multe facturi și ar fi încasat diverse sume de bani.

Vom reveni cu informații interesante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *