”Nuntă pe bani” desființat de un critic de film. ”Un teatru sătesc fără vlagă”

Posted by

Filmul lui Mircea Bravo, ”Nuntă pe bani” a fost fost desființat de criticul Doru Pop. Acesta este profesor la Facultatea de Teatru și Film, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj. ”Nuntă pe bani” desființat de critici.

”Nuntă pe bani” desființat de critici
”Nuntă pe bani” desființat de critici

Deține un Master în Jurnalism și Comunicare obținut la Chapel Hill University, Carolina de Nord, în 2002, și un doctorat la Universitatea Babeș-Bolyai, pe baza specializării sale în filosofia culturii vizuale.

De câteva zile, ”Nuntă pe bani” poate fi văzut pe rețeaua Netflix. Critica făcută de Doru Pop este una cât se poate de dură.

Scenariul filmului a fost catalogat ca fiind unul banal.

”Problema lui Mirciulică este la fel de banală. Ca și modul cum este redactat scenariul, ale cărui însăilături se văd de la mare distanță. Povestea începe cu schepsis, Mirciulică îi povestești Bunicii încurcăturile sale, care încep când el și Alexandra asistă la nunta prietenului Cucu”, scris Doru Pop.

Concluzia criticului clujean este că filmul nu poate fi mai multe decât un ”teatru sătesc fără vlagă”.

”Deși unii filmaștri de pe la noi s-au grăbit să eticheteze filmul lui Mirciulică drept „satiră” la adresa moravurilor contemporane, „comediantul” beclenar nu reușește să facă mai mult decât un teatru sătesc fără vlagă”.

Glumițe de prost gust. ”Nuntă pe bani” desființat de critici

Dar ceea ce Mirciulică crede că e umor e doar o colecție de glumițe de prost gust. O adunătură de poante răsuflate și jocuri de cuvinte ce par preluate din revistele de Integrame pentru vârsta a treia.

Pe Alexandra o cheamă… Spermezan, deci tânăra fată vrea să renunțe la numele ei cât mai repede. Bunica îi reproșează lui Mirciulică că trăiește în păcat, iar el îi răspunde că e împăcat.

Și tot așa mai departe, într-o suită care e doar rizibilă, nicio clipă amuzantă, potrivit Cluj24.

Replica actorului Dan Chiorean

În acest film, actorul Dan Chiorean, de la Teatrul Național din Cluj, a jucat rolul de tată al mirelului, nimeni altul decât Mircea Bravo.

Mesajul postat de Dan Chiorean a fost unul la fel de dur, la adresa lui Doru Pop.

”Doru Pop?… în sinergia elucubrațiilor izvorâte din puțul unei gândiri cumulative în care analele devin niște mangofile cubucsoase cu iz academic concretizate prin generații de absolvenți dă film care evident contaminați de filonul atotștiutor al lui Popică culeg laurii artei lor prin validări la marile festivaluri dă film… Bla, bla, bla… dăăăă…râmâne întrebarea cine e Doru Pop?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *