O alunecare de teren a blocat un important drum de acces din munții Apuseni

Posted by

O alunecare de teren a blocat sâmbătă un drum comunal din Munţii Apuseni, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, care a informat, totodată, că pompieri militari şi voluntari intervin pentru evacuarea apei din trei gospodării din Sohodol şi Câmpeni.

„Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) Câmpeni intervine cu un excavator, un buldoexcavator şi un camion pentru deblocare DC 141 în localitatea Valea Bistrii – Dealul Capsei, ca urmare a unor alunecări de teren în zona respectivă”, a transmis ISU Alba, citat AGERPRES.

Potrivit sursei citate, ca urmare a precipitaţiilor din ultima perioadă, Staţia de pompieri Câmpeni şi SVSU Sohodol au intervenit la două gospodării din satul Lazuri, comuna Sohodol, pentru evacuarea apei din curţi, respectiv dintr-un grajd. Se acţionează cu o motopompă novus 2000 şi o motopompă transportabilă.

De asemenea, pompierii militari de la Staţia Câmpeni intervin cu o motopompă transportabilă şi în oraşul Câmpeni, pentru evacuarea apei din subsolul unei casei.

Joi, tot din cauza unor alunecări de teren, un drum judeţean din Apuseni a fost blocat timp de mai multe ore, până când s-a degajat carosabilul de aluviuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *