, ,

O clinică etalon în Transilvania solicită sprijinul autorităților locale și centrale. Medicii au ajuns să opereze și să salveze vieți într-un pod de lemn

Posted by

Situația disperată de la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj îi face pe medici să opereze în condiții dezastruoase, într-un pod de lemn, dar totuși să salveze vieți.

Conducerea unității medicale a dat asigurări pacienților că se fac eforturi pentru a fi cât mai bine, în urma unei afirmații a unui medic care a precizat că reprezentanții corpului medical de la ICUTR au ajuns să opereze într-un pod de lemn, iar acest lucru îi face inconștienți.

Apelul Institutului de Urologie și Transplant Renal Cluj

„Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public, venim cu următoarele precizări:

Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal din Cluj-Napoca, managementul si intreg personalul fac eforturi sustinute ca fiecare pacient sa fie in siguranta iar actul medical sa fie de calitate.

Desigur, aceste eforturi se fac in conditii dificile iar in aceasta privinta, orice ajutor venit din partea autoritatilor, a persoanelor fizice, juridice, ONG-uri sau persoane publice este mai mult decat binevenit si apreciat.

Intregul colectiv are in vedere in primul rand pacientul si realizarea unui act medical de calitate mai presus de interesele personale.

Pacienții urologici sunt pacienți cu risc crescut la infecție datorită manoperelor medicale care necesită pătrunderea pe căile urinare. Totusi, rata infecțiilor asociate actului medical la ICUTR este 2% față de 3-7% la nivel național. La nivelul spitalului sunt implementate proceduri și se monitorizează situația infecțiilor asociate actului medical. Ori de câte ori se constată cazuri de infecții asociate actului medical acestea sunt raportate.

Pentru asigurarea de servicii de sănătate care altfel sunt disponibile doar în sectorul privat, ICUTR a realizat demersuri pentru a extinde mijloacele terapeutice de care dispune, pentru a creste eficiența terapeutică și calitatea actului medical. Pentru a asigura conditiile necesare actului medical, sunt derulate proceduri de licitație publice, transparente și cu participarea mai multor operatori economici, iar documentațiile de atribuire se fac pe baza specificațiilor tehnice și ale necesităților depuse de personalul medical.

Pentru a gasi solutii eficiente la problemele existente am solicitat sprijinul autoritatilor locale si centrale. Pana in acest moment singura oportunitate aproape de concretizare, este constructia Centrului Integrat de Transplant.

Pornit de la initiativa Consiliului Judetean Cluj realizarea CIT a fost continuat pana la nivelul unui proiect matur si inovator prin implicarea directa a viitorilor beneficiari: medicii ai ICUTR, medici de la Spitalul de Pneumoftiziologie “Leon Daniello”, de la Institutul de Gastroenterologie și Hepatologie “Prof. Octavian Fodor” și Institutul Inimii “Niculae Stăncioiu”, care au contribuit direct la structurarea tuturor compartimentelor și a spațiilor în raport cu necesitățile legate de asigurarea circuitelor funcționale și a funcționalităților necesare pentru ambulatorii, săli de operație, investigații, laboratoare, saloane.

Speram ca aceste eforturi se vor concretiza iar pacientii vor putea beneficia atat de profesionalismul exceptional al medicilor ICUTR si de tratamente de cea mai buna calitate dar si de conditii de spitalizare pe masura”, a transmis ICUTR.

Salvări de vieți în condiții nedemne pentru secolul 21

Doctorul Mihai Suciu de la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal (ICUTR) Cluj-Napoca a declarat că medicii care operează aici într-un pod de lemn sunt inconștienți că încearcă salvarea bolnavilor și cere autorităților să dea terenul de pe strada Victor Babeș către ICUTR, unde va fi construit un nou centru de transplant, iar colectivul de medici se va ocupa de construirea unei noi clădiri, alături de pacienți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *