,

O comună din județul Cluj va avea iluminat public exclusiv cu tehnologie LED

Posted by

Comuna clujeană Feleacu se află în curs de finalizare a unui proiect de modernizare a iluminatului public în zonă, iar acesta va fi aproape integral cu tehnologie led.

Administrația din Feleacu a realizat un studiu de fezabilitate pentru modernizarea iluminatului public prin trecerea pe tehnologie led a iluminatului de pe majoritatea străzilor din zonă.

Astfel, localitățile Feleacu, Vâlcele, Gheorghieni, Sărădiș și Casele Micești beneficiază acum deloc sau doar parțial de astfel de iluminat cu led. În iunie, studiul a fost finalizat și aprobat în cadrul ședinței Consiliului Local al comunei Feleacu.

A fost depusă cererea pentru obținerea finanțării în cadrul programului privind sprijinirea eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public din cadrul Administrației Fondului pentru Mediu.

Prin lucrările de modernizare a iluminatului public, efectuate în anii 2017-2019, am trecut 65% din iluminatul public pe led. Odată cu finanțarea acestui nou proiect, pot spune că, până la finalul acestui an, peste 95% din iluminatul public o să fie la standarde europene, ridicând mult calitatea și reducând mult costurile acestui serviciu”, a detaliat primarul Gabriel Costea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *