Acasă ADMINISTRATIV O ia la vale Autostrada A10 Sebeș – Turda. Alunecări de teren...

O ia la vale Autostrada A10 Sebeș – Turda. Alunecări de teren și crăpături în asfalt

0

Pe Autostrada A 10 Sebeș-Turda a fost filmată de ziarulunirea.ro o alunecare de teren în rambleu și crăpturi în asfalt, la Alba Iulia Nord, în zona dealului de la Pârâul Iovului.

Deschisă circulației în urmă cu doi ani, Autostrada A 10 Sebeș-Turda a început să o ia la vale în zona dealului de la Pârâul Iovului.

Potrivit ziarulunirea.ro, pe această porțiune din autostradă a început să se vadă o alunecare a taluzului în rambleu, existând un risc ca terasamentul să se deterioreze mai tare și alunecarea să se extindă.

Alunecarea de teren în rambleu s-a produs la Alba Iulia Nord, la km 17, asfaltul fiind deja crăpat pe banda de urgență (continuarea bretelei de intrare pe autostradă) și pe o porțiune mică din prima bandă.

În timpul construcției autostrăzii, în zona dealului de la Pârâul Iovului, au mai fost semnalate alunecări de teren, terenul argilos fiind predispus la astfel de fenomene.

Lucrarea pe acest lot de autostradă a fost efectuată de antreprenorul italian Pizzarotti și încă se află în garanție. Constructorul ar trebui să intervină pentru a limita extinderea fenomenului de alunecare, fiind necesare lucrări de consolidare pentru a asigura stabilitatea rambleului.

CNAIR a dispus deja restricții de trafic în zona afectată, montând indicatoare rutiere și restricționând circulația la o bandă, circulându-se doar pe cea de lângă axul drumului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.