EVENIMENTE

O nouă capelă va fi inaugurată în Sânnicoară! Primarul din Apahida: ”M-am săturat să ne plimbăm cu morții pe drum”

În cursul de sâmbătă, 13 noiembrie 2021, Capela din Sânnicoară, comuna Apahida va fi sfințită de mitropolitul Clujului, IPS Andrei.

Lucrările la această capelă multiconfesională au fost începute în martie 2021. Primarul din Apahida, Grigore Fati ne-a declarat că în mai puțin de șase luni, lucrările la capelă au fost finalizate.

„Valoarea investiției a fost de 750.000 de lei, bani suportati de la Bugetul Local. Este vorba despre o investiție modernă, un proiect bine realizat. Terenul a fost achiziționat de către Primăria Apahida. S-a amenajat si parcare și s-au asigurat utiltățile. Are sală mortuară, aer condiționat, etc”, a spus primarul din Apahida, Grigore Fati.

Întrebat de ce a ales să investească într-o capelă mortuară, Fati a răspuns că este vremea ca și românii trebuie să înțeleagă nevoia de astfel de obiective sociale.

„Nu mai putem umbla cu morții pe drumul național, sau prin sate, printre case. În comuna Apahida, fiecare sat are capelă mortuară. Așa este normal și firesc. Capelele au devenit în opinia mea obiective sociale care trebuie să existe în fiecare localitate. Populația a crescut foarte mult în Apahida. Normele europene ne vor impune acest lucru. Peste tot unde s-au construit au fost primite bine de populație”, a mai spus Fati.

Pe lângă noua capelă, Primăria Apăhida va aloca un tern de două hectare pentru extinderea cimitirului existent din localitatea Sânnicoară”, a mai spus Fati.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*