, ,

O nouă premieră medicală la Cluj-Napoca. Intervenție chirurgicală unică în România realizată cu succes

Posted by

Corpul medical condus de profesorul dr. Horațiu Coman, medic primar chirurgie vasculară, a stabilit o nouă premieră medicală pentru Cluj-Napoca. Aceștia au realizat o intervenție chirurgicală cu succes, în cadrul departamentului de radiologie intervențională.

Ce a presupus această intervenție

Echipa condusă de doctorul Horațiu Coman a efectuat cu succes embolizarea unei malformații arteriovenoase la un pacient de 62 de ani, utilizând în premieră națională materiale de embolizare speciale pe bază de polimeri (Shape Memory Polymer).

Dr. Horațiu Coman s-a alăturat echipei Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj în 2022, după o experiență de 11 ani în clinici de prestigiu din Germania.

De asemenea, echipa medicului Coman a fost completată de Dr. Mihai Crețeanu, medic primar radiologie intervențională din Cadrul Spitalului Județean Suceava și Dr. Dan Duma, coordonatorul departamentului de specialitate din cadrul SCJU Cluj.

SCJU Cluj a făcut o prioritate din adoptarea ultimelor practici din domeniul radiologiei intervenționale, prin procedee minim-invazive, care contribuie la reducerea costurilor și a timpului de recuperare a pacientului. Următorul obiectiv este acela de pune practicile medicale moderne la dispoziția pacienților, fără restricții, chiar dacă consumabilele utilizate în astfel de intervenții au un preț destul de mare. Acest lucru este confirmat de cele peste 120 de intervenții chirurgicale făcute cu ajutorul angiografului de înaltă performanță, în șase luni de la punerea în funcțiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *