,

O nouă școală va fi construită în Cluj-Napoca. S-a semnat contractul de proiectare și execuție

Posted by

Municipiul Cluj-Napoca va avea o nouă școală moderna, cu 27 săli de clasă, care va putea găzdui 675 de copii, o sală de sport, laboratoare, sală de mese și spații tehnice, iar investiția este de peste 10 milioane de euro, finanțare asigurată prin PNRR.

Noua școală gimnazială va fi construită în Borhanci.

„Astăzi am semnat contractul de proiectare și execuție pentru proiectul „Școala Gimnazială Borhanci” în valoare de 10.270.048,12 euro (50.323.235,80 lei). Durata contractului este de 560 zile, din care 110 zile termen proiectare și 450 zile termen execuție lucrări. Câștigătorul contractului este Asocierea Axial Construct Invest – MRD Instal-Prodesign Engineering & Construction – DaroConstruct și subcontractanţi”, a declarat Boc.

Vor fi ridicate două imobile, unul destinat Școlii Gimnaziale format din 3 corpuri de clădire, care va avea acoperiș tip terasă circulabilă pe corpul A și necirculabilă pe corpurile B și C, și alăturat o sală de sport care va avea acoperiș tip terasă circulabilă. De asemenea, va fi amenajată curtea școlii și terenului aferent școlii.

Cum va fi împărțită noua școală din Borhanci

– 27 de săli de clasă a câte 25 de elevi fiecare clasă
– 3 laboratoare, din care: 2 laboratoare de științe, 1 laborator de informatică
– sală de sport cu vestiare
– sală de mese cu bucătărie și anexe
– cancelarie, birouri
– spații tehnice: grupuri sanitare
– sisteme de instalații și branșamente la rețele de utilități

„Viitorul Clujului îl pregătim acum, prin investiții în educație. Hub-ul Educațional din Borhanci va include creșă, grădiniță, școală gimnazială, sală de sport, liceu, bazin de înot și pădure-

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *