,

O stradă din Cluj-Napoca a primit numele maestrului Dumitru Fărcaș. Urmează și amplasarea unei statui

Posted by

După ce Casa de Cultură a Studenților a primit numele lui Dumitru Fărcaș din noiembrie 2019, a venit rândul unei străzi din Cluj-Napoca să poarte numele maestrului taragotist, iar în curând va fi realizată și o statuie dedicată marelui om de cultură al României.

Este vorba de strada Cișmigiu din Parcul Central, căreia i-a fost schimbat numele în strada Dumitru Fărcaș și tot în zona parcului din centrul orașului va fi amplasata viitoarea statuie.

„Acum în febra pregătirilor pentru ediția din acest an a FESTIVALUL DUMITRU FĂRCAȘ, o surpriză , o onoare si-o recunoștiința greu de descris prin cuvinte…Pot doar atât să mai spun: MULȚUMESC! În rest, mă copleșesc emoțiile. Mulțumesc din suflet Municipiul Cluj-Napoca, Dlui Primar Emil Boc, tuturor Clujenilor care l-au iubit și respectat pe tata tot la fel de mult cum a iubit tata publicul clujean și aceast minunat oras al culturii și educației românești. Nu in ultimul rând îi mulțumesc dragului meu prieten Rareș Harmath care a surprins exact acest moment memorabil. Cu drag și profundă recunoștință”, Andreea Fărcaș, fiica fostului mare artist.

Dumitru Fărcaș s-a născut în 12 mai 1938 în comuna Groși, Maramureș și a decedat pe 7 august 2018, la Cluj-Napoca.

Din anul 2013, Clujul ăzduiește Festivalul-concurs „Taragotul de Aur”, desfășurat la Casa de Cultură a Studenților, eveniment ce reprezintă un omagiu adus artistului Dumitru Fărcaș, una dintre cele mai reprezentative personalităţi ale vieţii cultural-artistice clujene şi o emblemă a luptei pentru conservarea şi valorificarea folclorului tradiţional românesc.

În perioada 2 – 4 noiembrie 2023, va abea loc cea de-a cincea ediție a Festivalului Dumitru Fărcaș, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *