Oamenii străzii din Cluj și locuitorii de la Pata Rât ar putea primi vaccinul Johnson&Johnson

Medicii de familie vor primi doze de vaccin Johnson&Johnson începând de săptămâna viitoare pentru a accelera campania de vaccinare în România, dar până în prezent doar o treime dintre acetia s-au înscris pe liste pentru a contribui la campania de imunizare.

„Din 4 mai, va fi o campanie importantă prin medicii de familie. Nu sunt obligați, dar prin parteneriatul pe care primarii împreună cu medicii de familie îl au pot să adune mai mulți medici de familie în această campanie și vor apărea, tot din 4 mai, dozele de Johnson & Johnson, care înseamnă o singură doză.

Asta ne dă nouă posibilitatea, cei din marile municipii, să facem în centrele drive-through cu o singură doză vaccinarea și imunizarea, de fapt, iar în locurile unde sunt persoane mai sărace sau comunități defavorizate tot să mergem cu o singură doză. Acesta a fost mesajul de bază, aveți tot sprijinul”, a declarat Emil Boc, potrivit B1 TV.

Vaccinul Johnson & Johnson se administrează într-o singură doză ar putea fi folosit și pentru locuitorii de la Pata Rat, dar și pentru oamenii strazii din oraș și cei aflati in centrele sociale, aceasta fiind o idee care a aparține voluntarilor campaniei O masă caldă.