Acasă SOCIAL Olimpiada de patiserie și brutărie a avut loc la Cluj. Zeci de...

Olimpiada de patiserie și brutărie a avut loc la Cluj. Zeci de elevi au gătit pentru locul 1

0
sursa foto: captura video pro tv

La Cluj Napoca a avut loc zilele trecute Olimpiada Națională de Brutărie și Patiserie, faza pe țară.

La această etapă care a ales un singur concurent care va merge mai departe la Olimpiada Internațională, au participat 22 de elevi, de la șase licee de profil din România.

De la pâine de casă și până la specialități italienești, cei 22 de concurenți au încercat să arate juriului, compus din doi români și doi belgien, cât de buni sunt la frământat aluatul, și ulterior, copt pâine sau produse de patiserie, în cuptoarele încălzite la 200 de grade Celsius.

Probele din concurs au fost realizarea a două pâini cu împletituri, un covrig polonez și un produs din aluat dulce.

Elevii din București, printre cei mai pricepuți

Unul dintre participanți este Mihai Stoica, din București. Acesta spune că a învățat să facă pâine de casă de la bunica lui. El a concurat acum, cu o specialitate italienească.

”Pâine focaccia. Pregătim ingredientele la malaxor. Malaxăm. După scoatem și relaxăm aluatul. După aceea îl împărțim pe din două. Îl punem în două tăvi. Îl întindem pe toată tava, ungem cu ulei, punem semințe și ierburi, punem la cuptor”, a spus elevul.

Pasiuni de la părinți și bunici

Un alt elev este Gabriel. El vine tot din București, și spune că acum este elev la o școală profesională de profil, unde speră să învețe să devină un brutar foarte bun.

”Pasiunea pentru brutărie a venit de la bunica mea pentru că stăteam lângă ea și mereu mă uitam și îi spuneam lasă-mă să fac și eu… mă punea să fac. Voi face astăzi o rețetă de pâine împletită în trei și patru”.

Unul dintre brutari, Sebastian Dale, a declarat că tematica de concurs este foarte asemănătoare cu viața reală dintr-o brutărie sau un atelier de patiserie.

”O să încercăm să imităm anumite probe cât mai critice din viața reală a unor brutari șefi. Este o meserie pe cale de dispariție și chiar se caută meseriași brutari, patiseri”, a spus Dale, citat de Pro TV.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.