, , ,

Olimpică la Biologie vinde legume în Piața Mare. A fost admisă la toate facultățile de medicină din România

Posted by

Diana Necula a absolvit clasa a 12-a și poate fi văzută toată ziua la o tarabă din piață, unde vinde legumele produse în grădina familiei.

Pentru Diana, munca nu este rușinoasă. Pentru cine nu știe, ea este olimpică națională la proba de biologie, iar din această poziție se poate înscrie la orice facultate de medicină din țară își dorește, fără examen. Diana a ales Facultatea de Medicină din București.

”Acestea sunt roșii roz și acestea sunt inimă de bou. Studiind biologia, cu atât mai mult mi se pare și mai interesant, că încep să-mi dau seama ce se întâmplă aici. Știu cum crește planta, știu cum absoarbe apă”, le-a declarat Diana, reporterilor.

A învățat foarte mult

Cât timp a fost la liceu, Diana nu a uitat că singura ei misiune importantă este învățătura.

Cu toate astea, când timpul îi permite tânăra merge în solariile din grădină, unde face tot ceea ce trebuie.

”Pe timpul școlii am învățat foarte mult și este clar că părinții mei m-au ajutat foarte mult să învăț, însă nu puteam să-i las chiar așa singuri mereu când vedeam cât de multă treabă au și în momentele în care puteam și aveam timp și simțeam că sunt în regulă la capitolul timp, mă duceam și îi mai ajutam și eu, și sora mea, și era o muncă de familie”, a mai povestit Diana.

Joaca lor a fost în grădina de legume

Mama tinerei a povestit că dragostea pentru grădină de legume a venit treptat, pentru Diana și sora ei.

Cum au trăit la țără, locul de joacă a fost curtea case și gradina de legume.

”Grădina pentru ele a fost spațiul de joacă. Le-am luat după mine prin grădină din dorința de a petrece mai mult timp cu ele și în joacă au învățat că munca nu este o rușine. Sunt la piață pentru că este singura modalitate prin care pot lua contact cu lumea reală. Prin fața tarabei se perindă tot felul de oameni, aici își dezvoltă abilitățile de comunicare, în primul rând”, a declarat și Mădălina, pentru Digi Tv.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *