Oradea bate Clujul la toate capitolele. Pista aeroportului din Oradea, extinsă la 2.500 de metri

Posted by

Du curând, lucrările la noua pistă a aeroportului din Oradea au fost finalizate. Lungimea pistei de aterizare / decolare a fost mărită de la 2.100 de metri, la 2.520 de metri. Oradea bate Clujul la toate capitolele.

Oradea bate Clujul la toate capitolele
Oradea bate Clujul la toate capitolele

”Am ajuns la finalul proiectului „Dezvoltarea și modernizarea infrastructurii aeroportuare la Aeroportul Oradea” și ne bucurăm să vă informăm că în cadrul acestuia am extins pista de decolare și aterizare, cu 420 de metri înspre localitatea Nojorid, de la 2.100 la 2.520 de metri, precum și platforma de îmbarcare – debarcare, care a fost suplimentată cu 4 locuri de staționare, ceea ce înseamnă că vor putea fi operate simultan mai multe aeronave, în special în intervalele orelor de vârf”, au anunța cei de la Selina Grup, firma care s-a ocupat de acest proiect.

S-a avut în vedere echiparea direcției 01 cu sistemul instrumental de apropiere de precizie CAT II. Acest echipament va facilita aterizarea aeronavelor pe direcția 01 dinspre sud, chiar și în condiții de vizibilitate redusă de până la 300 de metri.

În plus, numărul de survolări ale municipiului Oradea în procedura de apropiere va scădea semnificativ, traficul aerian putând fi astfel direcționat dinspre sud.

”Avem astfel satisfacția faptului că am contribuit la consolidarea infrastructurii Aeroportului Oradea, astfel încât să facă față unui trafic aerian în creștere, precum și să desfășoare activități aeroportuare într-un mediu sigur și conform normelor internaționale”, mai susține constructorul.

La Cluj lucrările bat pasul pe loc

După ce autostrada dintre Cluj și Oradea va fi gata, importanța Aeroportul Internațional Cluj Napoca va scădea dramatic.

Deși au fost realizate investiții foarte mari, în terminalele de plecări / sosiri, pista a rămas la lungimea inițială de 2.100 de metri. Acest lucru face ca pe aeroportul din Cluj să poate ateriza doar anumite tipuri de avioane.

În tot acest timp, la Oradea, pista este mai lungă, iar din acest motiv capacitatea avioanelor poate fi mai mare. Cu timpul, acest criteriu va fi cel luat în calcul de companiile aeriene, care încet dar sigur se vor reloca de la Cluj, spre Oradea.

9 răspunsuri

 1. Avatar Orădeanul
  Orădeanul
 2. Avatar Petrică
  Petrică
 3. Avatar tz d
 4. Avatar Pop
  Pop
 5. Avatar Bihoreanul
  Bihoreanul
 6. Avatar Dan
 7. Avatar Dan Morar
  Dan Morar
 8. Avatar Petrache Poenaru
  Petrache Poenaru
 9. Avatar Liana Pascu
  Liana Pascu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *