Orașele Gherla și Dej sunt la un pas de a fi închise! Autoritățile vorbesc de creșterea alarmantă a numărului de cazuri!

Posted by

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a decis, luni, după amiaza, măsuri fără precedent pentru zonele orașelor Dej și Gherla.

Astfel, începând de marți, 6 octombrie 2020, vor fi închise toate restaurantele și cafenelele care funcționează în interiorul clădirilor. Măsura a fost luată și pentru hoteluri, pensiuni și alte unități de cazare, cu mențiunea că acestea pot funcționa și servi doar clienții cazați acolo.

Toate sălile de jocuri de noroc vor fi închise până la noi ordine ale Prefecturii Cluj.

De asemenea, ”prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise în spațiile destinate dispuse în exteriorul clpdirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minimum doi metri, îmntre mese și participarea a șase persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară”.

Școlile vor trece la scenariul 2

Toate școlile din zona Gherla, Dej, Huedin și Florești, vor trece la scenariul doi de funcționare, ceea ce înseamnă că elevii vor merge la școală alternativ, câte o săptămână, câte o jumătate de clasă, restul fiind obligați să învețe în sistemul online.

Pentru Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” din Dej și pentru Liceuil Teoretic ”Petru Maior” din Gherla, s-a luat decizia ca toate clasele să treacă la scenariul 3 de învățare, ceea ce înseamnă doar învățământ online.

Toate aceste măsuri au fost luate după ce în zona Dej și Gherla, numărul cazurilor de coronavirus a crescut simțitor în ultima perioadă, trecând de un prag critic de 1.5 cazuri la mia de locuitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *