Orban: Guvernul va aproba prelungirea stării de alertă cu 30 de zile

Posted by

Guvernul urmează să aprobe prelungirea stării de alertă cu 30 de zile pe întreg teritoriul ţării, începând cu data de 17 iunie, în baza Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit AGERPRES.

Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Ludovic Orban, la începutul şedinţei Executivului.

Potrivit lui Orban, în cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, s-a aprobat în unanimitate următoarea Hotărâre:

Articolul 1 – Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul ţării pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 17 iunie 2020;

Articolul 2 – Măsurile de prevenire şi control al infecţiilor generate de virusul SARS-CoV-2 necesare a fi adoptate începând cu data de 17 iunie 2020, în contextul epidemiologic actual, sunt prevăzute în anexa care face parte din prezenta Hotărâre;

Articolul 3 – Prezenta Hotărâre se comunică tuturor componentelor sistemului naţional de management al situaţiilor de urgenţă pentru punere în aplicare prin ordine şi acte administrative ale conducătorilor acestora.

Prim-ministrul a adăugat că, în cadrul CNSU, s-a luat, printre altele, şi decizia de a permite oficierea de slujbe publice şi în interiorul bisericilor.

”Faţă de decizia de vineri, am luat decizia de a permite oficierea de slujbe şi în interiorul bisericilor. Aş vrea să fac o precizare, noi nu am închis bisericile, bisericile au fost deschise. Bisericile fiind de măsuri variabile, pentru respectarea condiţiilor, Va fi un număr redus de credincioşi, care vor putea participa, din acest motiv, ofieicrea se va face şi în interior şi exteriorul bisericilor”, a spus Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *