,

Organizatorii celor mai mari festivaluri din România sunt disperați și cer soluții urgente pentru revenirea la normalitate! „Aceeați narațiune bazată pe panică”

Posted by

Directorul de comunicare UNTOLD, Andrei Chereji, cere soluții urgente din partea autorităților cu privire la revenirea la normalitate și dă ca exemplu administrația din Marea Britanie, care a prezentat astăzi un plan concret chiar de către premier.

„Premierul UK a prezentat azi planul de revenire la normalitate, care include, incepand cu data de 21 iunie, redeschiderea cluburilor, festivalurilor, evenimentelor mari etc. Meanwhile, ca sa o tinem tot pe engleza, in Romania ni se prezinta aceeasi poveste cum ca nici in acest an nu putem spera la nimic.

Aceeasi naratiune bazata pe panica, acelasi discurs cu “context nefavorabil”, aceeasi lipsa de predictibilitate, acelasi refuz de a dialoga si a planifica ca in 2020! Suntem in plina campanie de vaccinare, exista solutia testelor rapide, exista certitudinea ca oamenii vindecati au anticorpi o perioada de timp. Si cu toate astea ni se cere sa acceptam ca suntem in exact acelasi scenariu ca acum 1 an”, a scris pe Facebook directorul de comunicare de la Untold. 

Organizatorii UNTOLD și Neversea au la dispoziție toate studiile făcute de specialiști pe zona de evenimente tip festival și sunt gata să vină în sprijinul autorităților.

„Avem acces la studiile facute de specialisti pe evenimente de tip test (in alta tari bineinteles, cu sprijinul autoritatilor, in alta civilizate bineinteles). Participantii au fost testati la intrare, iar concluzia studiului este ca nu a existat nici o infectare intre participanti.

Daca stim clar cu pot fi indentificati cei care nu reprezinta nici un risc de transmitere, nici nu mai conteaza numarul de participanti! Fie ca sunt 100, fie ca sunt 50.000, toti sunt in siguranta! Avem documentatie de sute pe pagini pe tema asta, avem acces la specialistii straini, pe scurt ne-am facut temele, doar-doar vom avansa. Acum mai trebuie sa fim si ascultati, iar cu toate argumentele pe masa, autoritarile sa isi asume o decizie cu privire la ce se va intampla in acest an.

Dar sa fie o decizie asumata, oricare ar fi ea, dupa ce suntem consultati si noi, dupa ce sunt luate in calcul toate propunerile, toate solutiile, bazate pe date si informatii clare, nu doar pe ceea mai simpla solutie. Aia de a nu a face nimic, de a tine toata industria inchisa. Si pana la urma nu e vorba doar de noi, de posibilitatea a tine un business in viata.

E vorba de nevoia oamenilor de a vedea si o speranta. Stiu, unii veti spune ca si in UK e doar un plan, ca depinde de evolutie etc. Corect, asa e, e doar un plan. Deocamdata. Dar cel putin exista. Noua pana acum ni s-a aratat doar batul. Parca as vrea sa mai vad si morcovul!”, a adăugat Chereji.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *