Pădurar din Gilău condamnat definitiv! A încercat să mituiască un polițist!

Posted by

Curtea de Apel Cluj a decis să îl condamne, definitiv, pe pădurarul Teodor Lăpuște la pedeapsa de un an și 11 luni de închisoare, cu suspendare, pentru dare de mită.

”Prin decizie definitivă a Curții de Apel Cluj, Lăpuște Teodor, pădurar în cadrul Ocolului Silvic Gilău, județul Cluj, a fost condamnat la pedeapsa de 1 an și 11 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei, pe o durată de 4 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită în formă continuată (4 acte materiale).

Din cercetări a rezultat faptul că Lăpuște Teodor, în intervalul 12.10.2018 – 15.11.2018, i-a promis de trei ori unui poliţist din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj – Postul de Poliţie Comunal Râşca, o maşină de material lemnos de aprox. 20 m3 în valoare de 5000 lei, respectiv i-a înmânat funcţionarului public în 20.12.2018 suma de 1500 lei, toate actele materiale de mituire fiind săvârşite în legătură cu neîndeplinirea unor acte ce intră în îndatoririle de serviciu ale funcţionarului, respectiv neconstatarea unor contravenţii sau infracţiuni la regimul silvic, precum şi îndeplinirea unor acte contrare îndatoririlor de serviciu în sensul să-l anunţe cu privire la eventualele sesizări sau controale efectuate pe linie silvică.

În fapt, la data de 12.10.2018 agentul de poliție. În calitate de şef de post al Postului de Poliţie Comunal Râşca, fiind avizat ca organ de cercetare penală din structura poliţiei judiciare, a formulat denunţ la Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Cluj, iar ulterior în baza ordonanțelor de delegare emise de către procurorul de caz, lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Cluj au efectuat mai multe acte”, se arată în comunicatul Direcției Generale Anticorupție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *