Panică la Primăria Clujului! Emil Boc lansează un avertisment disperat! Numărul de angajați infectați este în creștere

Posted by

Primarul Clujului, Emil Boc a declarat că la Primăria Cluj Napoca sunt deja opt cazuri de angajați infectați cu noul coronavirus. Pe de altă parte, surse din rândul angajaților vorbesc de faptul că numărul celor confirmați pozitiv ar fi ajuns la 15, cei mai mulți fiind de la Direcția Tehnică, acolo unde șefa unui serviciu a răspândit virusul.

Boc face apel la responsabilitate și la purtarea măștii de protecție. Edilul vorbește despre faptul că situația este sub control dar statistica națională îl contrazice grosolan.

”Primăria Cluj Napoca are 3.172 de angajați, avem opt cazuri de COVID confirmate și vă asigur că prima atitudine a fost de responsabilitate și calm. Facem un apel la responsabilitate și calm. Ce avem de făcut? Să urmăm procedurile legale: când există caz pozitiv se face anchetă, se stabilesc simptome, și se izolează la domiciliu. Toți cei opt colegi se simt bine, nu au probleme. Alți colegi se află în izolare la domiciliu. Am discutat cu autoritățile sanitare, nu există testare în masă. Toți vorbesc vrute și nevrute, dar un singur lucru este clar legea și responsabilitatea sunt clare”, a spus Boc.

Vorbind despre situația din Cluj Napoca și județul Cluj, primarul a spus că se constată un trend descrescător, asta deși în evidența națională, marți, la Cluj au fost 1899 cazuri, iar miercuri 46. ”Trendul pare să se oprească și să coboare. Dar ce îmi spune domnul prefect, trendul de azi față de ieri este descrescător. Din cele 145 de cazuri, avem din Cluj Napoca, 65 de persoane. Trebuie să respectăm regulile stabilite de autorități. Este lege. Recomand cu toată forța purtarea măștii în spații închise aglomerate. Recomand după modelul pe care l-am văzut în foarte multe țări. Vă rog să purtați mască dragi clujeni. Este minimul pe care îl putem face. Recomand oriunde sunteți într-un spațiu aglomerat deschis, că e vorba de terasă, de o stradă mai aglomerată, vă rog purtați mască. Știu că în cultura noastră masca nu este un lucru obișnuit. Trebuie să devină o obișnuință. Nu este foarte plăcut, este vară, știu inconvenientele. Cei din sistemul sanitar sunt adevărați eroi în acest vremuri”, a mai spus primarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *