Parapeții morții de pe DN 1. Pot ucide la fel de ușor ca un șofer inconștient

Posted by

Pentru a preîntâmpina producerea de accidente rutiere grave sau mortale, autoritățile au luat o decizie importantă. Parapeții morții de pe DN 1.

În ultimele zile, pe DN1, în zona localității Poieni, au fost montați pe DN 1, parapeți din beton. Aceștia au rolul de a nu le mai permite șoferilor să intre pe contrasens.

Parapeții morții de pe DN1
Parapeții morții de pe DN1

Doar că, deși au instalat aceste separatoare se sens, cei de la Drumurile Naționale nu au mai trasat drumul cu linie continuă. Astfel că, șoferii care circulă în zona respectivă cu 90 de km/h, nu își dau seama că  sunt montați parapeții din beton. În acest mod, se pot produce accidente de circulație foarte grave.

Parapeții morții de pe DN1

O filmare realizată pe DN 1, în zona respectivă surprinde exact momentul în care doi șoferi, aflați în depășire regulamentară, riscă să intre în acești parapeți.

Cei care circulă zilnic în zona respectivă susțin că acolo ar trebui să fie o linie continuă. În acest mod, depășirea ar fi interzisă.

Ultimul accident grav în zona respectivă a avut loc în data de 12 februarie 2024.

„La data 12 februarie a.c., în jurul orei 16.30, a fost semnalat un accident rutier produs pe DN1 – E60, în afara localității Poieni. Din primele cercetări derulate la fața locului a rezultat că un bărbat, de 50 de ani, din județul Alba, care conducea un ansamblu de vehicule înspre Oradea, ar fi pătruns pe sensul opus de mers in condiții de carosabil umed, acroșând un autoturism, condus din sensul opus, de un bărbat, de 37 de ani. În urma coliziunii, bărbatul de 37 de ani a rămas încarcerat în autovehicul. Acesta a fost extras de pompierii de la ISU Cluj. Acesta a fost transportat de urgență la o unitate medicală. Testările cu aparatul etilotest au indicat rezultate negative”, se arată într-o informare a Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

În cursul acestui an, pe DN 1,  între Cluj și Huedin au existat mai multe accidente mortale de circulație.

 

2 răspunsuri

  1. Avatar Teknik Informatika
  2. Avatar Teknik Informatika

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *