Parcă ne pregătim de război! Măsuri de ultimă oră anunțate de prefectul de Cluj!

Posted by

Masca de protecție devine un accesoriu obligatoriu pe raza județului Cluj. Astfel, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a luat o serie de măsuri care să prevină răspândirea coronavirusului.

Prima dintre acestea se referă la masca de protecție care trebuie purtată ”în toate spațiile închise, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă”.

În cazul comunelor sau orașelor din județul Cluj, unde incidența cazurilor de Covid19 este mai mică sau egală cu 3 la mia de locuitori, purtatul măștii de protecție devine obligatorie în spațiile deschise cum ar fi ”piețele, târgurile, zonele de așteptare – stațiile de autobuz, persoane și altele asemenea, zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale și în proximitatea instituțiilor de învățământ până la distanța de 50 de metri de intrarea în perimetrul școlii.

În cazul comunelor și orașelor din județul Cluj, unde incidența cazurilor de Covid19 este mai mare de 3 la mia de locuitori, purtatul măștii de siguranță devine obligatorie ”în toate spațiile deschise”.

De asemenea, se interzice toate procesiunile și pelerinajele religioase, la care să participe persoane care nu au domiciliu sau reședința în localitățile în care se desfășoară aceste activități.

Se interzic organizarea de evenimente private – nunți, botezuri, mese festive – în spații închise cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente.

Măsura se va aplica și pentru spațiile deschise, unde ar putea fi organizate nunți, botezuri și mese festive.

Se interzice activitatea operatorilor economici care au ca obiect de activitate exploatarea locurilor de joacă, a sălilor de jocuri, precum și activității barurilor, cluburilor și discotecilor.

În interiorul localităților se va interzice circulația persoanelor în grupuri mai mari de șase persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri.

În afara acestor reguli, au mai fost dispuse și alte măsuri de ordin general care se vor aplica în cazul unor comune și orașe din județul Cluj, unde se va depăși incidența de trei cazuri la mia de locuitori!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *