Connect with us

Hi, what are you looking for?

SOCIAL

Parcul din Cluj Napoca unde îți rupi picioarele. A fost modernizat recent, cu două 2.2 milioane de lei

Un clujean care se plimba liniștit prin unul din parcurile din Cluj Napoca a căzut într-o gropă. O dală pe care a călcat s-a basculat și omul s-a prăbușit în hăul groapa de dedesubt.

Incidentul a avut loc în Parcul Ștefan cel Mare din Cluj Napoca, din zona Teatrului Național, recent modernizat de Primăria Cluj Napoca.

Două milioane de euro a costat modernizarea Parcului Ștefan cel Mare.

Două milioane de euro a costat modernizarea Parcului Ștefan cel Mare. Sursa foto: DCNews

Clujeanul a anunțat că a căzut în zona unde sunt fântânile arteziene, și că cel mai probabil, lucrarea a fost prost executată. Din acest motiv, apa a spălat pâmântul de dedesubt, și așa a apărut groapa.

”În momentul în care traversam parcul, în zona fântânilor arteziene, dintr-o dată am simțit că îmi fug pavelele de sub picioare. Inițial, am crezut că am căzut într-un canal. Dar nu era vorba despre un canal. Practic, fântânile arteziene pietonale care sunt încastrate în pavaj nu sunt fixate și una dintre ele s-a mișcat atât de tare atunci când am călcat pe ea încât am căzut cu ambele picioare în fântâna arteziană propriu-zisă, care se află în pavaj/pavele, montate superficial. M-am tăiat foarte tare la picioare”, a scris clujeanul.

A intervenit și un echipaj de ambulanță

Omul a a sunat la ambulanță pentru a primi îngrijiri medicaie. Suferise răni serioase la picioare și nu se mai putea mișca.

În zonă se joacă și foarte mulți copii, care pot fi victimele unor accidente grave. Poliția Locală a intervejit și ea la locul accidentului și a delimitat zona cu o bandă de semnalizare.

”Din fericire, nu mi le-am rupt, însă am suferit serioase leziuni la ambele membre inferioare și am solicitat ajutor la 112. Problema este că aceste fântâni arteziene pericol public nu sunt semnalizate corespunzător! Ar fi trebuit să fie puse garduri acolo ca oamenii să știe să nu calce pe ele și nici măcar în perimetrul lor pentru că și pavelele se mișcă, nu doar fântânile! … Dacă un copil cădea în respectivele fântâni? Trebuie să moară cineva ca să se ia măsuri? Trebuie să își rupă cineva picioarele? Mergi liniștit prin parc și pericolul apare de unde nu te aștepți! Sau trebuie să arătăm lumii că parcul este gata finalizat ca să dea bine în poze?”, a declarat clujeanul, citat DC News.

Boc a felicitat calitatea lucrărilor

În ianuarie 2023, Emil Boc a inspectat lucrările din Parcul Ștefan cel Mare din Cluj Napoca, și s-a declarat mulțumit de calitatea lucrărilor.

Boc a inspectat șantierul și se declară mulțumit.

Boc a inspectat șantierul și se declară mulțumit.

Acestea au costat aproxiamativ 11.7 milioane de lei.

Parcul este situat în Piaţa Ştefan cel Mare și cuprinde esplanada, spaţiile verzi aferente clădirii Teatrului Naţional Cluj, având o suprafaţă de 12.384 mp din care suprafaţă de spaţiu verde 6219 mp, suprafaţă alei 1688 mp, suprafaţă pavele 189 mp. Restul de suprafaţă reprezintă alei betonate şi asfaltate. Potrivit proiectului de reabilitare și modernizare, se va reamenaja integral zona.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Urmărește-ne

Articole asemănătoare

EVENIMENTE

Pompierii din cadrul Punctului de Lucru Florești și al Gărzii Gilău au intervenit la un accident rutier petrecut pe autostrada A3, în zona Km49,...

EVENIMENTE

La data de 21 septembrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, au pus...

EVENIMENTE

Pompierii din cadrul Gărzii Gilău au intervenit la un accident rutier petrecut pe str. 1 Decembrie 1918 din localitatea Gilău. La fața locului sau...