Parcul Est devine cel mai mare parc public al Clujului. Boc a anunțat o alocare de 10 milioane de euro de la Guvernul României pentru Parcul Est din Cluj-Napoca.
Edilul a declarat că valoarea exproprierilor vor fi de 52 de milioane de euro. Astfel, Parcul de Est va deveni cel mai mare și complex parc de bio-diversitate din România.
„Prin convenția semnată cu ministrul Mediului, Mircea Fechet, guvernul ne oferă 10 milioane de euro pe baza unui proiect câștigat, plus încă 10 milioane de la primărie, pentru amenajarea unei suprafețe de 10 ha din totalul celor 54 ha care reprezintă Parcul Est. Acest tronson se referă la amenajarea culoarului Văii Becaș între Calea Someșeni și Sopor.
Prin acești bani primiți noi începem, practic, demararea Parcului Est astfel încât să realizăm cel mai modern parc din România.
Valoarea exproprierilor este de 52 milioane de euro în total. Prin această investiţie deschidem practic lucrările la Parcul Est pentru a realiza cel mai modern şi complex parc de bio diversitate din România. Am început cu acest pas, al asigurării finanţării şi urmează etapa de punere în practică a acestui proiect”, a declarat Emil Boc.
Ce va fi amenajat în viitorul Parc Est
- 1.000 de arbori noi plantaţi în această zonă;
- 2,2 kilometri de alei pietonale şi piste pentru biciclete;
- locuri de joacă dotate cu mobilier pentru diferite categorii de vârstă realizate din material natural, cel puţin 3 ansambluri de acest fel;
- vor fi zone cu aparate de fitness pentru diferite categorii de vârstă şi cu grade diferenţiate de dificultate, cel puţin 2 asemenea zone cu aparate de fitness;
- 2 pavilioane deschise cu umbrare, observatoare ascunse pentru păsări, astfel încât să ne bucurăm de diversitatea existentă în Parcul Est din Cluj-Napoca;
- vor fi amenajate luciurile de apă, zone umede, suprafaţa plantantă şi înierbată va cuprinde peste 7 hectare de teren
Zona care poarta deja denumirea de „Parcul Est” are o suprafață totala de peste 50 de hectare. Aceasta cuprinde luciul de apă și malurile Lacului 3, zona fostei pepiniere a RADP și o porțiune umedă care, alături de o salbă de lacuri, constituie un biotop unic în mediul urban.
Conceptul de amenajare a fost prezentat public în cadrul unei dezbateri organizată de CIIC – Centrul de Inovare și Imaginație Civică
Lasă un răspuns