Acasă SOCIAL Pasionații de schi sunt așteptați în weekend la ediția a cincea a...

Pasionații de schi sunt așteptați în weekend la ediția a cincea a Cupei Vlădeasa

0

Ediția cu numărul cinci a Cupei Vlădeasa la schi alpinism și schi de tură va avea loc duminică, 26 februarie 2023, organizat de Asociația Salvamont Vlădeasa Cluj și Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj.

Startul Cupei Vlădeasa va fi dat, în acest an, să fie în zona refugiului Salvamont (cota 1400 metri), însă căderile de zăpadă anunțate pentru acest weekend în zonă ar putea face posibilă pornirea tot de la locul consacrat, de pe platoul de mai jos de Cabana Vlădeasa.

Care sunt probele:

– Cea de schi alpinism, cu o lungime de circa 20 km și cu o diferență de nivel pozitivă de aproximativ 1600 m, cu un traseu ce trece și pe Vârful Vlădeasa și pe la Pietrele Albe, cu două zone de urcat ”pe picioare”;

– Cea de schi de tură cu o lungime de circa 10 km și o diferență de nivel pozitivă de circa 1000 m, un traseu ce ajunge până la vârful secundar și constă în parcurgerea a două bucle.

Ca și în anii precedenți, la concursul organizat sub egida Federației Române de Alpinism și Escaladă sunt așteptați și sportivi amatori și cei din elita schi-alpinismului. Organizatorii au pregătit premii pentru fiecare categorie de vârstă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.