,

Pățania unei femei din Apahida cu noul coronavirus! ”Uite virusul, nu e virusul”

Posted by

O femeie din Apahida a fost internată într-o secție Covid 19, a unui spital din Cluj Napoca, cu test pozitiv, deși ea nu avea Covid 19. Povestea Claudiei Dolean arată clar că testele PCR prelevate de la persoanele suspecte, nu sunt de cele mai multe ori relevante. De altfel, există voci care susțin că aceste teste de PCR au o rată de succes de 98 la sută, cifră care în prezent este contestată de specialiști.

„Bună ziua, vreau să vă relatez experiența prin care am trecut referitoare la testul pozitiv de Covid19 cu care am fost diagnosticată. În data de 30 iulie m-am internat la Medicala 2, Secția ORL, pentru o intervenție de chist sinusoidal, operație fiind programată în 31 iulie. După formele de internare și recoltarea analizelor, plus cea de PCR (COVID 19) pe banii mei, fiecare persoană internată a stat într-un salon, singură, până la sosirea rezultatelor. Rezultatele au sosit in data de 01 august, seara, la ora 20, fiind pozitiv asimptomatica. In dimineata zilei de 2 august la ora 5 ,cu ambulanta sunt transferata la Spitalul de Pneumoftiziologie Leon Daniello, unde am fost internata într-un salon cu inca doua persoane simptomatice. Mi-au facut din nou toate analizele de sange plus radiografie pulmonara, fara a-mi repeta testul de covid 19. In jurul orei 17, am fost contactata telefonic de medicul de gardă din aceea zi, spunandu-mi ca find fara nici un fel de simptome si fara nici o afectiune pulmonara sau de alt fel, pot sa fiu externata dupa 48 h cu acordul DSP , ceea ce s-a si intamplat, bineanteles cu izolare la domiciliu pana in data de 15 august”, își începe povestea Claudia Dolean.

După ce au trecut cele 14 zile de izolare la domiciliu, a venit și surpriza imensă pentru Claudia Dolean. A mers în data de 18 august pentru a-și face anticorpii IGG și IGM, analize care indică dacă virusul a fost prezent în corp și dacă mai există, rezultul fiind negativ pentru ambele.

„Concluzia: politica spitalelor lasă de dorit, nu se încearcă separarea și ținerea la distanță a persoanelor asimptomatice. Nu mi s-a facut retestare, deși am cerut. Mi s-a comunicat că doar la 8 zile se mai poate face o retestare. Sunt plină de frustrări din cauza sistemului sanitar defectuos. Stresul prin care am trecut văzându-mă internată cu persoane care erau în tratament pentru Covid19, deoarece eram sigură că mă voi contamina și eu. În linia-ntai nu sunt doctorii, ci asistenții și infirmierii care sunt periodic în contact cu bolnavii de covid, doctorii vin o data pe zi în saloane și atât, restul se discută telefonic cu bolnavii dacă au nevoie de ceva. Am avut o experiență pe care nu aș dori să o repet, dar nu mai am încredere în sistemul medical referitor la testări și rezultate”, a mai spus Claudia Dolean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *