Connect with us

Hi, what are you looking for?

EVENIMENTE

Pățania unui student la Cluj. I-a fost donată casa în care locuia cu chirie de către proprietară, o femeie de 87 de ani

Un student din Cluj Napoca a cerut sfatul unor juriști, pe o platformă de socializare a unei agenții imobiliare.

”Sunt student în ultimul an. În ultimii doi ani de zile am stat în chirie împreună cu prietena mea și 2 colegi într-o casă din cartierul Grigorescu, o casă modestă cu 3 camere, renovată la nivelul anilor 2005-2007. În 2021, când am găsit casa, era plină de mucegai și igrasie, așa că a trebuit să o văruim noi. Ne-a convenit, având în vedere că chiria era mult sub prețul pieței. Proprietara este o bătrână de 87 de ani, care ne-a intrat la inimă, după cum ne-am dat seama săptămâna trecută”.

A fost chemat la notar

Tânărul a mai povestit că a fost sunat de proprietara casei care l-a chemat la notar, pentru a-i lăsa casa, în semn de mulțumire pentru tot ce a făcut pentru ea.

Gestul l-a lăsat perplex pe student și pe soția lui, care este tot studentă, deoarece nu se așteptau la o asemenea poveste de gratitudine.

”Pe perioada iernii, dumneaei a stat internată în spital (nu știm exact ce probleme avea, ne spunea doar că o dor picioarele), noi mergând să-i ducem chiria lunar și câteva alimente și ce își mai dorea (de fiecare dată scăzând din prețul chiriei). Miercurea trecută, m-a sunat și m-a rugat să vin cât de poate de repede la ea la apartament, că vrea să vorbească ceva cu mine. Inițial, m-am temut că nu mai poate să ne țină în chirie sau ne crește chiria, dar mi-a explicat că ea nu are pe nimeni pe lume și nu vrea să rămână casa primăriei. Am stat de vorbă cam 30 de minute, în care mi-a explicat cât de multe am făcut pentru ea și că vrea să merg cu ea la notar să trecem casa pe noi (are impresia că eu cu iubita mea suntem căsătoriți)”.

La notar i s-au cerut mai multe acte

Potrivit legii, în cazul unei donații voluntare, pe lângă actele de identitate ale proprietarului și cele ale proprietății, în cazul persoanelor mai în vârstă se solicită documente medicale emise de specialiști din care să rezulte că sunt în deplinătatea facultăților mintale.

”O însoțesc complet șocat la notar, unde doamna notar ne lasă să așteptăm 30 de minute, dar când aude că e vorba despre un contract de donație, ne ia imediat :)). În momentul ăsta aflu o parte șocantă în care îi spune notaritei că toate proprietățile ei vrea să le treacă pe noi, mai exact un apartament pe strada de la KFC și casa în care stăm acum. Notara m-a rugat să le las puțin singure și nu am mai asistat la discuție. Ulterior, mi-a spus că i-a cerut să se prezinte cu un document de la doctor că este conștientă și nu are probleme psihice. A rămas că se ocupă să aibă tot ce trebuie și mergem iar”, a mai scris studentul, potrivit reddit.

1 Comment

1 Comment

  1. Mircea Apostol

    28 iunie 2023 at 10:47 am

    Sunt oameni care au dobândit un patrimoniu in timpul vieții active sau prin moștenire legala sau testamentară.Doamna care a închiriat imobilul cu destinație de locuință tinerilor,lipsită de descendenți sau rude în linie colaterală ,dar cumpănind caracterul și empatia tinerilor a hotărât să le lase din timpul vieții bunurile sale .Sunt mai tari tinerii care să aibă o conduită morală creștină și empatică cu persoane străine ,și îndeosebi când au primit sprijin într-un moment mai dificil din viața lor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Urmărește-ne

Articole asemănătoare

EVENIMENTE

Pompierii din cadrul Punctului de Lucru Florești și al Gărzii Gilău au intervenit la un accident rutier petrecut pe autostrada A3, în zona Km49,...

EVENIMENTE

La data de 21 septembrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, au pus...

EVENIMENTE

Celebra plajă din stațiunea Mamaia va fi amanejată în baza unei proiect realizat de un grup de arhitecți din Cluj Napoca, care au câștigat...