Patronul Undold a scăpat de acuzații de abuz asupra unor minori. Râmâne totuși un mare semn de întrebare

Posted by

 

Dosarul penal deschis pe numele lui Bogdan Buta, patronul festivalului Untold, a fost clasat pe repede înainte. Patronul Undold a scăpat de acuzații.

Totuși, rămâne și un mare semn de întrebare, legat de data la care Buta a fost audiat. Sau dacă a fost audiat.

Patronul Undold a scăpat de acuzații
Patronul Undold a scăpat de acuzații

Mai multe surse ne-au declarat că Buta ar fi revenit în țară în data de 22 februarie 2024, din Dubai. Untold a organizat fesitvalul Untold Dubai, în perioada 15-18 februarie 2024.

Cu toate astea, procurorii clujeni au anunțat că au clasat acuzațiile pe data de 23 februarie 2024.

”În primul rând, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a fost înregistrată cauză nr. 645/187/P/2024 ca urmare a faptelor reclamate de către mai multe persoane minore împotriva numitului Buta Bogdan. În concret, organul judiciar a stabilit că faptele reclamate de către persoanele vătămate sunt două infracțiuni de act sexual cu un minor, tentativă la act sexual cu un minor şi două infracțiuni de şantaj. În prezent, urmărirea penală a fost finalizată fapt pentru care în data de 23.02.2024 s-a dispus o soluție de clasare a cauzei”, potrivit Gazeta de Cluj.

Anchetat pentru abuz asupra unor minori. Patronul Undold a scăpat de acuzații

Jurnalistul Liviu Alexa de la Ziar de Cluj a scris o anchetă presă în care a prezentat declarațiile a doi minori. Aceștia au relatat că ar fi fost abuzați de Bogdan Buta, patronul Untold.

La scurt timp, Poliția Cluj a anunțat că s-a autosesizat în legătură cu acuzațiile de aduse. Infracțiunile cercetate s-au extins și ele, inclusiv la act sexual cu un minor.

”Polițiștii Serviciul de Investigații Criminale din cadrul inspectoratului, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca au demarat în cursul zilei de azi, 29 ianuarie a.c., cercetări din oficiu, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de agresiune sexuală, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 219 din Codul penal aflat în vigoare la momentul la care fapta prezentată în spațiul public ar fi fost comisă”, se arată în comunicatul Poliției Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *