Percheziții la Câmpia Turzii. Polițist reținut după ce a vândut permise de conducere false.

Posted by

Un bărbat în vârstă de 48 de ani, polițist de profesie, a fost reținut pentru 24 de ore într-un dosar penal instrumentat pentru infracțiunea de fals material în înscrisuri oficiale, după ce acesta a fabricat și vândut pe mii de euro mai multe permise de conducere false în Câmpia Turzii.

Bărbatul de 48 ani ar fi încasat în 2020 pe trei permise de conducere străine false sumele de 4000 de euro, 1000 de euro și 1300 de euro.

„La data de 7 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpia Turzii- Secția 4 Poliție Rurală Câmpia Turzii, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda au pus în executare 2 mandate de percheziție domiciliară, pe raza municipiului Câmpia Turzii, în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

Din cercetări a reieșit că în cursul anului 2020, un bărbat, de 48 de ani, din Câmpia Turzii, ar fi produs și înmânat trei permise de conducere unor bărbați, prezentându-le acestora că documentele în cauză ar fi fost eliberate de autorități din Irlanda.

În acest context ar fi obținut sumele de 4.000 de euro, 1.000 de euro și 1.300 de euro.

În urma perchezițiilor efectuate au fost identificate și ridicate 3 telefoane mobile, un calculator și o imprimantă, precum și înscrisuri de interes pentru cauză.

În urma probatoriului administrat, la data de 7 septembrie a.c, a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore a bărbatului de 48 de ani, iar în cursul zilei de azi, 11 septembrie a.c, a fost prezentat procurorului, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Cei trei bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 36 de ani din județul Cluj, care ar fi cumpărat documentele în cauză de la acesta sunt cercetați sub aspectul comiterii infracțiunii de uz de fals, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

Activitățile au beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale”, a anuntat IPJ Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *