, ,

Percheziții la DRDP Cluj. Sunt vizate contracte de zeci de milioane de lei. „Bă Eugene, te doare în p*** mă?”

Posted by

Procurorii DNA de la Structura Centrală au venit la sediul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj, pentru a ridicat mai multe contracte încheiate pentru repararea drumurilor din aria de competență a acestei instituții, subordonate Companiei Naționale de Administrare a Intrastructurii Rutiere.

Potrivit surselor noastre sunt vizate contracte derulate cu firmele Viarom, ARL și Mareko Management SRL.

În mandatul celor de la DNA – Structura Centrală se caute următoarele:

– documente cu privire la plăți, cheltuieli prevăzute și aprobate în anul 2022, pentru DN 1C, document privind plățile efectuate către Mareko management SRL, contract 22/2003/din 7.06. 2022.

– documente privind plățile efectuate pentru ARL, pentru lucrările efectuate în baza contractului 21/2012/2 din 24.10.2022.

În legătură cu Viarom, sursele noastre ne transmit că se caută un contract cadru  pentru reparația de drumuri, a cărui valoare este de 10.47 milioane de lei.

Șeful ARL nu a vrut să comenteze situația

Contactat de Foaia Trnasilvania, șeful de la ARL, Dan Lucian Mihancea a refuzat să facă declarații, motivând că nu știe ce caută procurorii DNA București, și nici care anume este contractul.

Șeful CNAIR prins în flagrant

Sursele noastre ne-au comunicat faptul că dosarul a fost desprins din cel care l-a vizat pe directorul general adjunct al CNAIR, Florea Dascălu.

Acesta a fost prins în flagrant, în timp ce primea mită suma de 10.000 de euro, de la un om de afaceri, care dorea să facă afaceri cu CNAIR.

„Bă Eugene, te doare în p*** mă?”…

La dosarul lui Florea Dascalu, de la DNA, există foarte multe înregistrări audio, interceptate cu mandat emis de un judecător.

Una dintre acestea este cu Eugen Cecan, director suspendat al DRDP Cluj, care a fost și el trimis în judecată pentru delapidare.

„Același tip de discurs pe care l-a avut cu martora…, director al DRDP Timișoara îl are inculpatul și față de martorul Cecan Eugen (n.n.), director DRDP Cluj, căruia îi cere să-i acorde lucrări de estetică martorului …, ținând cont și de discuția de mai sus pe care a avut-o cu martorul …., în care acesta îi spunea că pe Bihor (zonă care aparține de DRDP Cluj) nu a primit deloc lucrări de estetică (”Ăăăăă, Bihoru …pe Bihor nu mi-o dat nimic iarbă”):

Dascălu Florea: Bă Eugene, te doare în p*** mă?

Martor: Nu. De ce? La ce te referi?

Dascălu Florea: Păi te sună băiatu ăsta de la Arad și tu nici nu-i mai răspunzi?

Martor: Când m-o sunat? ………..

Dascălu Florea: Am înțeles, i-a dă-i la iarbă cantități, că n-are de lucru…Să-ți tundă toată iarba din regiune… Pă Bihor, pă draci…

Martor: Bine, bine”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *